L’hotel-escola universitari pioner d’Europa

L'Hotel - Escola Sant Pol de Mar es troba entre les millors escoles del món. (EUHT StPOL)

Amb més de 50 anys d’experiència, EUHT Sant Pol forma als professionals del sector en un entorn de pel·lícula

Per Mariona Coiduras

T’imagines estudiar a una classe amb vistes al mar, en una petita localitat plena d’estudiants amb les mateixes inquietuds que tu?

L’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar es troba en un entorn privilegiat, un paisatge costaner envoltat de naturalesa i tranquil·litat on els alumnes fan classe amb unes vistes de pel·lícula.

Una escola pionera a Espanya

L’Hotel-Escola es va fundar fa 52 anys amb la missió de formar a directius del sector turístic i hoteler. Va ser el primer d’Espanya a apostar per la formació en direcció hotelera, utilitzant la metodologia “Aprendre Fent”, una formació teòric-pràctica en un entorn laboral real.

Des de llavors, el centre segueix amb la mateixa il·lusió i ganes d’ensenyar que el primer dia. Actualment ofereix un grau universitari oficial en Gestió Hotelera i Turística i diversos màsters bilingües o íntegrament en anglès, a més de graus mitjans i cursos de curta durada.

Eva Canaleta és una antiga alumna de l’Escola i, després de treballar en el sector hoteler durant més de 20 anys, ara és la Directora Acadèmica del centre.

Canaleta explica que aquest és precisament un dels seus punts forts: els docents tenen una àmplia experiència del sector i saben millor que ningú què es trobaran els seus estudiants quan surtin de l’escola.

Practicant s’aprèn millor

Un dels punts forts de Sant Pol és el nivell d’experiència dels alumnes, gràcies a les pràctiques que fan des del primer dia. El seu hotel allotja clients reals i són els propis alumnes els qui s’encarreguen d’atendre’ls. No és la millor manera d’aprendre?

Les dades parlen per si soles: al rànquing mundial QS de 2018 que avalua les millors universitats, l’Escola Universitària d’Hotelería i Turisme de Sant Pol de Mar es troba en la posició 48 de 100 de les millors escoles en ‘Hospitalitat i temps lliure’ del món i és l’única universitat espanyola a la classificació.

L’Hotel-Escola de Sant Pol està entre les millors del rànquing mundial QS. (QS TOP UNIVERSITIES)

El centre acull alumnes de fins a 30 nacionalitats diferents, quelcom que resulta molt enriquidor per als estudiants perquè als hotels on treballaran en un futur es trobaran amb gent de tot el món. Aprendre dels companys és la millor manera de preparar-se per a la vida laboral.

Les classes es fan amb grups reduïts d’alumnes, la qual cosa permet un aprenentatge individualitzat. A més, els estudiants surten de l’Escola amb una àmplia experiència.

“El nostre lema és “Aprendre Fent” i, des del primer dia, els alumnes saben què és una cuina i una recepció. Tenim un sistema de pràctiques i d’inserció laboral que ha resultat ser tot un èxit, oferint pràctiques amb molta qualitat”, assegura Canaleta.

T’estàs plantejant viure aquesta experiència? Pots visitar-los al Saló de l’Ensenyament de Barcelona fins el diumenge per conèixer-los en persona. Podrien ser els estudis que estaves buscant!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

 

COMPARTIR
Article anteriorDe vacances a l’espai
Article següentEsport contra l’exclusió

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here