Llums i música… És hora de felicitar al Nadal!

El Nadal s'acosta i hem d'anar pensant com felicitar les persones que estimem (Michał Grosicki)

Per Mariona Coiduras

Descobreix l’origen de les targetes de Nadal i aprèn a crear la teva adaptada als nostres temps

El temps passa volant: en menys d’un mes comencen les festes de Nadal! Arriba l’època de pensar en regals, amics invisibles i buscar constantment l’originalitat… i no sempre és fàcil.

Una de les tradicions d’aquesta època és enviar targetes nadalenques a amics i familiars per felicitar-los-hi les festes. Encara que, amb l’arribada de les noves tecnologies, cada vegada ens limitem més a enviar missatges per les xarxes.

Per què no recuperar una tradició tan bonica?

L’origen

T’has preguntat alguna vegada qui va tenir la idea d’inventar les targetes nadalenques? Darrere d’elles hi ha un nom: Sir Henry Cole. Aquest funcionari i inventor anglès va decidir que volia felicitar les festes de manera diferent.

El 1843, va demanar al seu amic pintor John Calcott Horsley que dibuixés una escena nadalenca. Després va fer còpies del dibuix en una impremta, va escriure els seus millors desitjos pel Nadal i va enviar les targetes als seus amics i familiars.

Horsley va dibuixar una família al voltant de la taula amb la següent llegenda: “Feliç Nadal i Pròsper any per a tu”, combinat amb imatges de gent realitzant bones obres durant l’època nadalenca.

La primera targeta nadalenca mostrava una escena típica de les festes: una família reunida al voltant de la taula. (John Calcott H

Els dos amics es van prendre la feina molt seriosament… Van portar a la impremta 1.000 targetes! Horsley va aprofitar per vendre a un xíling les targetes que Sir Henry no va utilitzar.

No obstant això, l’èxit de la idea no va arribar fins uns anys més tard: el 1862 van començar a imprimir-se targetes nadalenques en sèrie.

El 1893 la moda va arribar a la Casa Real: la Reina Victoria va encarregar 1.000 targetes a una impremta britànica per felicitar les festes.

Llums i música són sinònim de Nadal 

Les coses han canviat molt des de llavors i ara, amb les noves tecnologies, felicitar les festes és molt més fàcil i immediat. No obstant això, combinar la tradició amb la tecnologia dels nostres temps pot resultar molt interessant.

Això és el que fan des de Flexbot: modernitzar objectes de tota la vida. I t’ofereixen un kit per poder muntar la teva targeta de felicitació personalitzada … Amb llums i so!

Amb cinta adhesiva conductora podràs crear els circuits per a les teves targetes. (Flexbot)

Amb el Little Friend Kit tu també pots ser inventor, com Cole i Horsley fa més de 100 anys.

A més de crear un regal únic, aprendràs a muntar un circuit sense cables gràcies a la seva cinta conductora, molt semblada a la cinta adhesiva. Havies vist alguna vegada una cinta adhesiva capaç de conduir la llum?

El kit inclou el material necessari per crear les targetes i un llibre amb el qual aprendràs un munt sobre tecnologia, a més d’idees per a les teves futures felicitacions.

Mira com Lyng ensenya els resultats de la seva última creació:

 

Encara que el millor és deixar volar la imaginació!

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here