Els menuts també dibuixen

Nicolaiev i Popovich dibuixats per Jodri, professor de l'Escola Joso (Escola Joso / Escola Joso)

Molts nens i nenes comencen a dibuixar inspirats pels seus còmics i mangas favorits

Per Judith Vives

Els més petits són grans aficionats als còmics de superherois, als manga japonesos i als còmics de tota la vida com Mortadelo i Filemón … però també poden convertir-se en grans imitadors.

Molts nens i nenes, enganxats a la lectura de còmics i mangas, somien amb crear i dibuixar les aventures que tant els agraden.

Si t’agrada aquest món, apuntar-se a un curs de dibuix per a còmics és una gran idea. Podràs desenvolupar la teva creativitat i les teves habilitats artístiques, estimular la imaginació i, al mateix temps, adquirir rutines i bons hàbits que poden ser molt útils en el futur.

Vinyeta del còmic ‘Mortadelo y Filemón’ d’Ibáñez. (Bruguera)

Nens i adolescents són grans consumidors de còmics i mangas i estan molt familiaritzats amb els estils i gèneres. Així doncs, en un curs de còmics per a infants, aprenen les bases del dibuix a partir d’exemples coneguts que els agraden i motiven.

El primer que cal tenir en compte a l’hora de apuntar-se a un curs de dibuix de còmics és l’edat. Tal com explica Jordi Riba, professor de còmic per a nens de l’Escola Joso: “No és el mateix un nen de 8 anys, que encara està aprenent i té un nivell de dibuix més baix, que un 12, que ja té una altra visió “.

Aula del curs de còmic per nens de l’Escola Joso. (EJ)

En el curs es creen les bases generals del dibuix i del còmic. Els alumnes adquireixen nocions sobre les diferents narratives del còmic: no és el mateix com s’explica un còmic de superherois que un còmic manga, per exemple.

Una altra de les coses que s’aprèn és a crear personatges, els grans protagonistes de les històries. En aquest cas, s’expliquen nocions bàsiques sobre anatomia perquè els petits dibuixants prenguin consciència del cos i els seus volums, aprenguin a crear els seus moviments i dotar-los d’expressivitat.

The legend of Zelda, de Jordi (Escola Joso / Escola Joso)

Crea els teus propis personatges!

En el curs de còmics per a nens de l’Escola Joso s’expliquen unes bases generals que després s’adapten als interessos de cada alumne. En funció de l’edat dels alumnes es van introduint altres conceptes més complexos, com la perspectiva.

Al final del curs, els nois hauran fet realitat el somni d’il·lustrar un còmic seguint l’estil que més els agradi. Podria ser el principi d’una carrera en la il·lustració professional!

A l’Escola Joso són especialistes en formar il·lustradors i dibuixants ja des de petits. Informa’t sobre la seva oferta de cursos de còmics i manga!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano Català English

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here