Millora la teva pronunciació en anglès

Moltes aplicacions et permeten practicar la pronunciació en anglès. (Pixabay)

Pronunciar correctament les paraules angleses és un repte per a qualsevol estudiant

Per Judith Vives

Pronunciar correctament les paraules en anglès és un repte que porta de cap a més d’un estudiant. A diferència de l’espanyol, l’anglès no és un idioma fonètic: lletres i síl·labes no sempre es pronuncien igual i això provoca molts errors a l’hora de pronunciar una paraula.

El castellà té 22 fonemes (17 consonàntics i 5 vocàlics), mentre que l’anglès en té 44 (dels quals 20 són vocàlics).

En anglès hi ha moltes paraules que s’escriuen d’una manera però es pronuncien d’una altra: per exemple la paraula “read”, que es pronuncia /ri:d/ en present i /red/ en passat i participi.

D’altra banda, també es dona el cas de paraules amb significats diferents però amb una pronunciació molt semblant, per exemple: They’re, there i their, que dites en veu alta sonen com /ðeə(r)/.

Per descomptat, hi ha una sèrie de regles generals de pronunciació en anglès que tot estudiant d’aquest idioma ha de conèixer. Però saber aquestes normes no és suficient.

La pronunciació requereix també molta pràctica oral: cal escoltar molt i practicar encara més per dominar aquesta faceta tan important en l’aprenentatge d’idiomes.

 

Eines i ‘apps’ per millorar la pronunciació

Per sort, avui dia comptem amb diverses eines i aplicacions per practicar la pronunciació.

Per començar, el més important: els diccionaris en línia. Diccionaris com l’Oxford Learner ‘s Dictionaries són els nostres principals aliats per saber com es pronuncia una paraula. A més, molts ofereixen l’opció d’escoltar com es pronuncia una paraula, com Wordreference.

Una altra web molt útil és Ship or Sheep. El seu nom ja ens ofereix una pista de la funció d’aquesta web: comparen paraules de pronunciació molt semblant perquè aprenguem a apreciar els diferents matisos.

YouGlish és una eina que explica la pronunciació de paraules en anglès mitjançant l’ús de vídeos de YouTube de parlants nadius de diferents països, de manera que també serveix per captar diferents accents.

Finalment, una referència curiosa: el poema ‘The chaos’, escrit per l’holandès Gerard Nolst Trenité (Charivarius), mostra la irregularitat de l’ortografia i la pronunciació de l’anglès. El text va aparèixer per primera vegada a Drop Your Foreign Accent, un llibre de text de 1920 escrit pel mateix autor.

A YouTube pots trobar una versió recitada del poema, amb el que també podràs practicar la teva pronunciació.

Una pronunciació clara, marcant correctament l’èmfasi de les síl·labes, és clau per perfeccionar el teu nivell d’anglès. I quan vulguis acreditar el teu nivell, pots presentar-te als exàmens oficials. Consulta tota la informació amb Trinity College London.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here