El món dels videojocs: una infinitat de sortides professionals

Els software d'animació 3D permeten crear 'renders' per àmbits com l'arquitectura. (Pixabay)

Una estudiant del Grau de Videojocs i Animació 3D ens explica com aquesta formació li ha permès treballar en un estudi d’arquitectes

Per Judith Vives

T’agraden els videojocs? Doncs estàs de sort, perquè no només és un dels sectors amb més demanda professional.

La formació en videojocs i animació 3D pot obrir-te un munt d’oportunitats laborals en altres sectors, fins i tot en àmbits com són la medicina, el disseny industrial o l’arquitectura.

Això és el que li va passar a la Montse García Rodríguez, que ha pogut aplicar els coneixements adquirits en el grau de Videojocs i Animació 3D de CEV Barcelona en el seu treball modelant espais 3D en un estudi d’arquitectura.

Combinar dues passions

La Montse va començar la carrera d’Arquitectura el 2010 i va decidir compaginar-la amb els estudis especialitzats en videojocs, que eren la seva gran passió des de petita. Va triar el grau de CEV Barcelona “perquè és dels pocs centres on es toca programació i modelatge 3D simultàniament”.

Cursant aquest Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de videojocs es va adonar que el modelatge 3D amb programes com 3D Studio Max i Autodesk Maya era el que més la motivava.

“Des de petita sempre m’ha cridat l’atenció el modelatge d’entorns. Per això, en un primer moment em vaig decantar per l’arquitectura i, posteriorment, pels videojocs “, explica la Montse.

Quan va arribar el moment de fer les pràctiques del grau de videojocs, CEV va trobar l’opció ideal per al perfil de Montse: Fhaus, una empresa del sector immobiliari que es dedica a personalitzar habitatges i al desenvolupament de noves tecnologies per a aquest sector.

Durant les pràctiques en Fhaus, Montse es va dedicar a modelar habitatges i mobiliaris per a la realització de renders (representació d’espais en 3D). Segons explica, l’experiència li va aportar “moltíssimes tècniques i recursos que em van ajudar a créixer i millorar en àmbits en què flaquejava”.

Tant va ser així que, en acabar les pràctiques, Montse va ser contractada per aquesta empresa. Ara s’encarrega del modelatge 3D i la realització de ‘renders’ de les cases que es volen personalitzar.

Una formació amb moltes especialitzacions

Una formació específica en videojocs pot servir-te per trobar el teu futur professional en un altre sector. “En el meu cas, gràcies a l’estudi d’animació i videojocs puc abastar un ampli sector de modelatge”, explica Montse García.

Segons aquesta ex alumna de CEV Barcelona, ​​arquitectura i videojocs tenen molt en comú. “Un arquitecte pot crear tot un escenari per a un videojoc, igual que un modelador pot recrear tot el que un arquitecte necessita per representar un projecte”, assegura.

En iniciar els estudis d’arquitectura, Montse volia crear virtualment edificis i entorns. Aquesta passió li permetia gaudir dels ambients i escenaris recreats, igual que quan jugava a un videojoc.

“Gràcies al grau de videojocs he millorat molt en la presentació de projectes i m’he enriquit d’altres tècniques que desconeixia”, conclou.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here