No et tallis: pregunta-li a l’expert!

‘Pregunta-li a l'expert’ és una activitat dirigida a tots els públics que es realitza cada mes al Museu Nacional de Ciències Naturals. (MNCN)

Resol tots els teus dubtes i inquietuds sobre la naturalesa de la mà dels científics del Museu Nacional de Ciències Naturals

Per Gemma Juncà

Quan parlem de la naturalesa ens referim a tots els fenòmens físics que tenen lloc al nostre planeta i als éssers vius que habiten en ell: des del salvatge regne animal fins a les condicions climàtiques, l’activitat volcànica i sísmica, etc.

L’estudi de la naturalesa és una labor apassionant però també molt complexa. Sempre queden secrets per resoldre!

Aquesta és la missió de la ciència: comprendre com era el planeta en el passat i com funciona la naturalesa en el present, tractant d’entendre i descriure les seves dinàmiques per predir el futur.

Activitat ‘ Pregunta-li a l’expert’ al Museu Nacional de Ciències Naturals. (MNCN)

Com podem preservar els ecosistemes? Com pronosticar una gran tempesta o una erupció volcànica? Les ciències naturals es dediquen a donar resposta a aquestes preguntes per assegurar la nostra supervivència a la Terra.

Els descobriments dels científics poden ser molt útils a l’hora de prendre decisions vitals per al nostre planeta. Per exemple, fa uns anys vam conèixer la problemàtica del canvi climàtic i totes les conseqüències que pot desencadenar al nostre planeta.

Tant les seves causes (desforestació, augment d’emissions, contaminació) com les seves conseqüències (augment del nivell del mar, extinció d’espècies, etc.) van ser fruit de l’estudi de científics dels nostres temps.

Ara sabem que igual que som els responsables d’aquest problema, també som els únics que podem detenir-lo!

Pregunta-li a l’expert sobre els ecosistemes!

Omar Flores, un investigador que treballa al Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid, treballa amb programes informàtics que serveixen per predir com reaccionaran els ecosistemes a diferents canvis.

El proper 10 de juny, després de la xerrada Models d’ecosistemes: els videojocs de la ciència per predir canvis en la naturalesa tens l’oportunitat de consultar-li directament totes les teves inquietuds sobre la naturalesa.

A Pregunta-li a l’expert, una activitat dirigida a tots els públics que es realitza cada mes al Museu Nacional de Ciències Naturals, podràs resoldre tots els teus dubtes sobre biologia, paleontologia, ecologia, canvi global…No et tallis: pregunta!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here