Nou projectes per fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Guanyadors de la primera edició dels premis (Pere Virgili)

Aquests són els finalistes dels Premis Blanquerna Impulsa, que es lliuraran el proper 18 de juny

Per Judith Vives

Els Premis Blanquerna Impulsa ja tenen finalistes. Un total de 9 projectes presentats per alumnes de 7 centres educatius de Catalunya han arribat a la final d’aquest concurs que promou Blanquerna-URL amb l’objectiu de contribuir a fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquesta edició s’han presentat 27 projectes de 25 escoles. Els participants podien presentar treballs relacionats amb els ODS Fam Zero i Ciutats i Comunitats Sostenibles.

Dels projectes presentats sobre l’objectiu Fam Zero, només un ha aconseguit arribar a la final. La resta són iniciatives impulsades pels centres educatius per conscienciar i fer realitat l’objectiu de les Ciutats i Comunitats Sostenibles.

Quatre dels nou projectes finalistes han estat realitzats per estudiants de 4t d’ESO, quatre són d’alumnes de Batxillerat i, finalment, n’hi ha un de Cicle Formatiu de Grau Superior.

Els centres ECAT Institut Lluïsa Cura (Barcelona), Escola Sant Ramon Nonat (Collblanc), Escola Vedruna de Gràcia (Barcelona), Institut Candelera (Ametlla de Mar) i Institut el Cairat (Esparreguera) han quedat finalistes amb un projecte. Per la seva banda, l’Escola Pia de Granollers i l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes) han arribat a la final amb dos projectes.

Per saber quins seran els projectes guanyadors haurem d’esperar fins al proper 18 de juny, quan se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis Blanquerna Impulsa. Aquest dia coneixerem qui obté el primer, segon i tercer premi de la seva categoria.

Els Premis Blanquerna Impulsa compten en aquesta edició amb 4 categories diferents, relacionades amb l’àmbit educatiu, comunicatiu, de la salut i de les relacions internacionals.

L’organització vol fer constar la qualitat dels projectes presentats i vol animar a més centres a presentar-se a les futures edicions d’un concurs que vol aconseguir un món més just, saludable i sostenible. I per això cal la implicació i les idees de joves com tu!

A la cerimònia, que serà presentada per estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions internacionals Blanquerna, hi assistiran representants dels centres educatius, de les patronals escolars, autoritats polítiques i universitàries i representants de les empreses i institucions que, amb el seu suport, fan possible que els Premis Blanquerna Impulsa siguin una realitat.

Mentre esperem a conèixer els guanyadors d’aquesta edició dels Premis Blanquerna Impulsa, ja pots començar a pensar què faries tu per a aconseguir els ODS Igualtat de gènere” i per millorar la “Salut i Benestar” de les persones. Aquests precisament seran els objectius centrals de la propera edició dels premis. Si somies en canviar el món, ja pots posar-te mans a l’obra amb els teus propers projectes!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here