Parles anglès amb fluïdesa?

Tan important com aprendre anglès és poder-lo parlar de forma fluïda. (Pixabay)

Tan important com aprendre l’idioma és adquirir les habilitats per parlar-lo de forma natural en contextos reals

Per Judith Vives

Avui dia ningú dubta de la importància de parlar anglès: navegar per internet, veure pel·lícules i sèries en versió original, xatejar amb gent d’altres parts del món

Segur que més d’una vegada deus haver pensat que t’agradaria poder-lo parlar de forma molt més fluïda.

Sovint, l’anglès que aprenem a l’escola o les acadèmies se centra molt en l’ortografia i la gramàtica i no insisteix prou en la part més pràctica. I en canvi l’anglès oral pot ser el que necessitem més.

Dominar l’anglès per parlar-lo amb fluïdesa i fer-lo servir en situacions reals és un repte per a tots els estudiants. Ens obliga a desenvolupar unes habilitats comunicatives que van més enllà de memoritzar unes normes gramaticals o aprendre vocabulari.

Per això, treballar aquestes habilitats de comunicació és tan important com començar a aprendre anglès des de petits. Aquest és l’objectiu dels exàmens GESE (Graded Examinations in Spoken English) de Trinity College London, unes proves que avaluen de forma individual les habilitats per parlar i escoltar.

En aquests exàmens, l’estudiant fa la prova cara a cara amb un examinador i ho fa amb exercicis que simulen el context d’una situació real en què cal expressar-se en anglès.

Examinar-te parlant del que t’agrada

Els exàmens GESE estan pensats com un complement dels cursos d’anglès general. Per preparar-los, els alumnes s’han de centrar en el desenvolupament de les habilitats comunicatives, tan necessàries per a la vida d’avui.

Tal com expliquen des del Trinity College London, cada part de l’examen té una aplicació al món real.

Els exàmens GESE estan especialment indicats per als estudiants més joves i compten amb diferents graus –un total de 12– en funció del nivell de cada persona. Tots aquests graus es corresponen amb un nivell del Marc Europeu de Referència.

A partir del Grau 3 (A2), l’examen inclou l’exercici ‘Topic phase’, en què l’alumne es prepara un tema basat en els propis interessos i el defensa davant de l’examinador. D’aquesta manera, pots practicar l’idioma parlant sobre un tema que et motiva.

I a partir del Grau 7 (B2) apareix la ‘Interactive Task’, una prova per prendre el control de la conversa i mantenir la interacció. La idea és aprendre a utilitzar un llenguatge més funcional i més proper al llenguatge que parlem en situacions quotidianes.

Aquests exàmens també estan pensats per desenvolupar les habilitats comunicatives aplicant-les a objectius personals, com estudiar, viatjar, buscar una feina o sol·licitar un visat.

Vols posar a prova la teva capacitat de parlar anglès? Consulta amb Trinity College London la informació sobre els exàmens GESE.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here