Plantar cara a la violència de gènere

Les organitzacions de suport a dones víctimes de la violència de gènere ofereixen assessorament legal, ajuda econòmica i fins i tot allotjament per a elles i els seus fills, com el refugi Casa Nepal a Kàtmandu. (Lauren Decicca / Getty)

Cada vegada hi ha més associacions que treballen per combatre el maltractament i ajudar a les víctimes a tot el món

Organitzacions de tot el món treballen per ajudar a les dones que han patit maltractaments, violacions o altres agressions que hagin afectat la seva integritat física.

Aquestes associacions actuen de maneres molt diferents: ofereixen suport psicològic per tractar els efectes de la violència, però també promouen campanyes de sensibilització per conscienciar a la societat i prevenir aquest tipus d’actituds i abusos.

A continuació presentem una sèrie d’organitzacions i institucions que ajuden a les víctimes de la violència masclista.

Comissió Maltractaments

La Comissió per a la Investigació de Maltractaments a Dones (CIMTM) va néixer com una iniciativa de metgesses, advocades i treballadores socials que van decidir unir-se per ajudar a les víctimes d’abusos a Espanya.

La CIMTM es presenta com una “organització independent, amb ideologia feminista i amb l’últim objectiu d’eradicar la violència contra la dona”.

Treballa per prevenir i investigar aquests casos i oferir protecció legal a les dones i als seus fills dels agressors. També organitzen jornades de debat i xerrades obertes per informar a la població sobre problemàtiques relacionades amb la violència masclista, com les violacions o la prostitució.

Women’s Aid

Al Regne Unit existeix Women’s Aid, una organització que treballa en xarxa amb associacions britàniques per acabar amb els abusos domèstics.

A més d’oferir suport psicològic i legal a dones que pateixen la violència de gènere, Women’s Aid realitza cada any un informe sobre la violència domèstica a Regne Unit. Segons l’últim informe, durant l’últim any més de 150.000 dones han acudit a serveis de suport per a dones maltractades.

El personal de Women’s Aid treballa perquè les “supervivents” (com ells les anomenen) puguin sortir de la situació en la qual es troben, recuperin la seva autoestima i refacin la seva vida sense por.

ONU Dones

ONU Dones és l’organització de Nacions Unides dedicada a promoure la igualtat de gènere i els drets de les dones.

A tots els països del món, en major o menor mesura, existeix la desigualtat entre homes i dones: a les aules, a la feina, a casa, al carrer… ONU Dones col·labora amb els governs de diferents països per aprovar lleis que impulsin la figura de la dona i protegeixin els seus drets.

Nenes i dones formen un dels col·lectius més fràgils i són les principals víctimes de problemes com el matrimoni infantil, els abusos sexuals o el tràfic de persones.

Per combatre aquests problemes, ONU Dones promou diferents projectes per empoderar a les dones oferint-los-hi els recursos necessaris perquè siguin independents, no depenguin de les seves famílies i puguin contribuir a l’economia de la seva comunitat.

Informació elaborada en col·laboració amb la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here