Com posar en pràctica la formació en 3D, animació i VFX

CEV prioritza les pràctiques en empreses del sector del 3D, animació, videojocs i VFX. (CEV Barcelona)

Les pràctiques en empreses són essencials perquè els estudiants adquireixin experiència i coneguin el món laboral

Per Judith Vives

Tan important com formar-se per a una feina és adquirir experiència pràctica. No només es tracta d’aplicar els coneixements adquirits en projectes reals, sinó també de posar a prova altres habilitats com la responsabilitat o la capacitat d’adaptació.

Si estàs pensant en dedicar-te al món del 3D, l’animació, videojocs o VFX, les pràctiques es converteixen en una element essencial de la formació.

La teoria serveix de base per a desenvolupar la teva professió com a dissenyador de jocs, concept artist o programador, però és indispensable posar-la en pràctica en projectes reals d’empreses del sector.

A CEV Centre de comunicació, imatge i so són molt conscients del valor de l’experiència, per això els seus docents són professionals en actiu que saben què suposa treballar en aquest sector i ho comparteixen amb els estudiants.

 

La visió dels professionals

El programa educatiu del CEV prioritza les pràctiques en empreses, donant l’oportunitat als estudiants de conèixer en primera persona com es treballa i com funciona aquest món.

El CEV compta amb un departament dedicat exclusivament a gestionar la formació en centres de treball. Els responsables estan en contacte permanent amb el món empresarial per oferir els millors llocs de treball als alumnes.

L’objectiu és preparar els futurs professionals per treballar en el sector. “Volem que els estudiants puguin posar en solfa tot el que han après”, explica Pere Baldoma, coordinador de pràctiques del centre.

El programa inclou assignatures que contribueixen a completar les competències necessàries per assumir un lloc de treball. A través d’aquestes pràctiques, l’alumne obté coneixements tècnics relacionats amb els seus estudis i aprèn a relacionar-se amb el seu entorn laboral.

Amb aquesta experiència, els estudiants “adquireixen consciència i assumeixen responsabilitats reals, ja que no és el mateix haver de fer un treball de classe que presentar un projecte real per a una empresa”, assegura Baldoma.

El CEV estableix convenis amb empreses. Intenta adaptar-los a les preferències dels estudiants i a les necessitats de les empreses.

Diferents sortides professionals

Mitjançant el programa de pràctiques, els estudiants també poden comprovar l’àmplia varietat de sortides professionals que tenen aquests estudis.

Els estudiants del grau de videojocs i animació, per exemple, no només fan pràctiques en empreses d’aquests sectors sinó que també poden fer-les en empreses de publicitat, televisió, disseny, museus, centres mèdics o productores.

I és que la formació en creació de videojocs i animació 3D es pot aplicar a altres camps que res tenen a veure amb el gaming o l’entreteniment, com el desenvolupament de teràpies per tractar fòbies o la simulació d’edificis per reconstruir antigues esglésies en ruïnes.

Es tracta sens dubte d’una formació amb moltes sortides laborals i una gran demanda de professionals especialitzats. Consulta tota l’oferta formativa del CEV al web.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here