Com preparar un examen oficial d’anglès?

Per aconseguir un títol oficial d'anglès fa falta molta preparació. (Pixabay)

Per acreditar el teu nivell d’anglès res millor que fer una prova per obtenir un títol oficial

Per Judith Vives

Dominar l’anglès és més que necessari avui en dia. Ens serveix per viatjar pel món, per navegar per internet i, és clar, també per aconseguir una feina.

Cada vegada més empreses exigeixen un mínim nivell d’anglès i, per acreditar-lo, el més recomanable és fer un examen oficial. D’aquesta manera podràs acreditar els teus coneixements de l’idioma i fixar-te nous objectius.

Però, saps com t’has de preparar per un examen oficial d’anglès? T’ho expliquem de la ma de Trinity College London, una de les entitats examinadores més prestigioses del món.

Hi ha molts tipus d’examen oficial. Per això, el primer pas per preparar-te és informar-te sobre els tipus de certificacions que existeixen: algunes estan enfocades a l’anglès britànic i altres, a l’anglès americà.

El tipus d’examen que escullis també dependrà de la universitat a la qual vulguis anar o el tipus de feina a la qual vulguis aspirar, ja que en alguns casos et poden demanar un certificat determinat.

Conèixer el teu nivell d’anglès

Un altre factor essencial és conèixer el teu nivell d’anglès i ser conscient de les teves capacitats. Per molt que vulguis un certificat de nivell avançat, primer has de assegurar-te que estàs preparat.

Segons el Marc europeu comú de referència (MECR), hi ha sis nivells bàsics d’anglès, començant per l’A1 fins a arribar al C2. No obstant això, cada entitat examinadora té la seva pròpia classificació, per la qual cosa és interessant conèixer les equivalències.

Informa’t sobre els diferents certificats existents, però també sobre el format dels exàmens. ¿Prioritzen més la part escrita/lectura o l’oral/auditiva? Quant de temps dura cada part? Quina és l’estructura de l’examen?

Tots aquests aspectes són molt importants per a ajustar-te a les condicions. L’ideal és buscar exemples reals d’aquests exàmens i tractar de resoldre’ls ajustant-te al temps marcat.

Practicar amb l’idioma

Llegeix, escriu, escolta i parla tot el que puguis. Pot semblar bastant obvi, però la veritat és que practicar l’idioma en totes les seves facetes és el que més t’ajuda a aprendre’l.

Llegint llibres en anglès, veient pel·lícules en versió original o escoltant cançons pots aprendre vocabulari i estructures gramaticals, cosa que pot resultar molt útil a l’hora de l’examen.

Per això, practicar amb altres persones també pot ser molt útil. Busca grups de conversa o anima als teus amics a treure també un certificat oficial d’anglès. Podeu recolzar-vos els uns als altres i convertir l’aprenentatge en un repte divertit.

Recorda que a Trinity College London t’ajuden en tot allò que has de saber sobre els exàmens oficials d’anglès. ¡Consulta-ho amb ells!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán | Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here