Com preparar l’examen oral d’anglès

El test oral d'anglès s'ha de preparar a fons. (Pixabay)

La prova d’anglès parlat preocupa molt als estudiants, per la qual cosa és molt important preparar-la a fons

Per Judith Vives

Avui dia aprendre anglès és més que una necessitat. No només pel plaer de conèixer un nou idioma, sinó perquè sense aquest idioma pots arribar a perdre oportunitats professionals.

De fet, és gairebé obligatori adquirir coneixements de la llengua i acreditar el teu nivell. I per això, res millor que fer uns exàmens oficials per obtenir una titulació que acrediti el nostre coneixement de l’anglès.

Si estàs pensant en treure’t un títol oficial, t’aniran molt bé els consells que avui et portem de la mà de Trinity College London per preparar l’examen oral, un dels que més preocupen als estudiants.

Per aquesta raó és tan important preparar-se la prova d’anglès oral com repassar la gramàtica i el vocabulari. A continuació trobaràs algunes claus perquè el teu examen sigui tot un èxit.

 

Informa’t sobre l’examen

El més important per preparar un examen, sigui oral o escrit, és conèixer l’estructura de la prova.

A les pàgines web dels exàmens oficials pots trobar informació sobre com s’estructuren els exàmens i fins i tot trobar alguna simulació. Dedica un temps a buscar aquesta informació o consulta-la amb el teu professor.

Saber per endavant el que et demanaran pot ajudar-te molt a anar mentalitzat a la prova i no endur-te cap sorpresa desagradable. També pots veure vídeos d’un examen típic del teu nivell i així entrar sense ‘por escènica’.

 

Prepara’t paraules especialitzades

No està de més anar preparat sobre temes que ens interessen. Per exemple, si la teva afició són les motos, mira d’aprendre noms específics del motor o els verbs que més t’ajudin a parlar del tema. El mateix si t’agraden els animals, anar al cinema o esquiar.

Quan parlis de la teva afició, fer servir paraules més especialitzades denotarà una major preparació i coneixement de l’idioma.

 

Assaja a casa

A Trinity hauràs preparat les idees principals que exposaràs, però en altres exàmens pot ser que no sàpigues de quin tema hauràs de parlar. En tots dos casos pots assajar a casa un speech que et permeti guanyar seguretat i fluïdesa.

També pots preparar-te algunes respostes a preguntes relacionades amb la teva presentació, i altres més o menys genèriques com: Per què estudies anglès?, Què fas en el teu temps lliure?, Què vas fer el cap de setmana?, Què has vist últimament al cinema?

En cap cas cometis l’error de memoritzar aquestes respostes. Es tracta simplement que les practiquis per tal que les paraules i expressions flueixin de manera natural.

 

Repassa expressions i paraules d’enllaç

Una cosa que també pot ser útil és preparar una llista d’expressions, paraules d’enllaç i marcadors del discurs.

Aquestes expressions donaran coherència i continuïtat al teu discurs, et serviran per ordenar les idees i guanyar temps extra per pensar en les frases que diràs a continuació. A més, t’ajudaran a sonar més natural.

 

En l’examen, pren-te el teu temps

En un examen els nervis ens poden jugar una mala passada, i més en la situació d’una prova oral. Mentalitza’t per no precipitar-te i pren el teu temps per respondre, però no deixis que la conversa s’ompli de silencis.

Pensa la resposta i respira abans de contestar, de manera que podràs guanyar temps per reflexionar i oferir una resposta clara i més segura. Si no has entès la pregunta, no dubtis a demanar a l’examinador que la repeteixi.

Molts estudiants d’anglès cauen en la temptació de memoritzar respostes a possibles preguntes. Els examinadors ho saben i capten de seguida si algú respon o no a la pregunta formulada.

Per això sempre és millor tornar a l’opció anterior: preguntar si tens dubtes o no has entès la pregunta, i prendre’t el temps per pensar la resposta. Així demostraràs no només que pot parlar anglès correctament, sinó la teva capacitat de comprensió i interacció espontània.

Davant de qualsevol dubte o consulta sobre els teus exàmens oficials d’anglès pots contactar amb Trinity College London.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here