El Primavera Sound vist amb ulls d’il·lustrador

Concert de Slayer il·lustrat per Sara Soler (Primavera Garphic Sound)

Alumnes de l’escola de còmic Joso dibuixen els principals concerts del festival a través del col·lectiu Primavera Graphic Sound

Per Judith Vives

Si has estat en alguna de les últimes edicions del festival Primavera Sound, potser t’hagi cridat l’atenció veure a il·lustradors llapis en mà dibuixant enmig d’alguns concerts.

Són alumnes de l’Escola Joso, Centre de Còmic i arts visuals de Barcelona, que des de fa cinc anys impulsen el Primavera Graphic Sound.

El projecte permet deixar un testimoni gràfic del festival a través de l’obra realitzada pels alumnes. Són dibuixos o esquetxos presos del natural i en directe durant els concerts, cadascun amb l’estil propi de cada il·lustrador.

Els il·lustradors del Primavera Graphic Sound hi participen de forma voluntària. L’Escola Joso obre cada any una convocatòria per als alumnes interessats i l’equip de coordinació del projecte s’encarrega de fer la selecció dels il·lustradors, que generalment són alumnes dels últims cursos.

Els alumnes seleccionats realitzen algunes pràctiques prèvies al Primavera Sound, assistint a concerts gratuïts i altres esdeveniments urbans en els quals poden anar practicant amb la tècnica del sketching.

La idea va sorgir fa cinc anys de la mà de l’Escola Joso i la productora Bandits, que es van inspirar en l’urban sketching, una forma d’il·lustració que consisteix en dibuixar en un quadern, a mà alçada, el que es veu a les ciutats.

Països com França tenen una llarga tradició de ‘urban sketching’ a través dels seus Carnet de Voyage i al nostre país la tendència està creixent en els últims anys.

Dibuixar la música en directe

Els impulsors del Primavera Graphic Sound van pensar que la iniciativa podia ser una bona pràctica per als seus alumnes, amb l’al·licient afegit de poder desenvolupar el seu art assistint als concerts del Primavera Sound.

En lloc de fer fotos, els participants fan dibuixos en directe dels concerts, captant detalls dels cantants i el públic i deixant constància no només de l’actuació, sinó també de les sensacions que els provoca la música i l’ambient.

Ambient del Primavera Sound il·lustrat per Alfredo Bores (Primavera Graphic Sound)

La propera edició del Primavera Sound comença el 30 de maig fins al 3 de juny, i de nou allà es donaran cita els il·lustradors del Primavera Graphic Sound. Seran uns 15 artistes en total, la majoria alumnes de Joso però també alguns dels seus professors.

El Primavera Graphic Sound compta amb un espai propi dins el festival on cada dia es reuneixen els il·lustradors per planificar la jornada i per acabar de retocar els seus dibuixos abans de publicar-los el mateix dia a les xarxes socials Facebook i Instagram.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here