Els professionals de l’activitat física es conjuren contra el sedentarisme a l’INEFC Barcelona

Imatge de l'INEFC de Barcelona durant la I Jornada de Promoció de l'Activitat Física per a la Salut. (INEFC)

El centre educatiu acull la I Jornada de Promoció de l’Activitat Física per a la Salut

L’INEFC de Barcelona va ser la seu de la I Jornada de Promoció de l’Activitat Física per a la Salut, amb un programa de conferències sobre estils de vida i hàbits saludables. 

L’objectiu de la jornada era donar a conèixer “com l’exercici físic pot ser recomanat o prescrit com una eina per a la salut”, tant des del punt de vista “preventiu com terapèutic”, apunta l’organitzador d’aquesta, el doctor Mario Lloret. 

“Hi ha evidències científiques del fet que l’exercici físic pot curar malalties i prevenir-les, assegura Lloret, que exerceix com a catedràtic d’anatomia a l’INEFC Barcelona.

Imatge d’una ponència de la I Jornada de Promoció de l’Activitat Física per a la Salut. (INEFC)

En aquest sentit, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana realitzar 150 minuts setmanals d’activitat física d’intensitat moderada o 75 minuts setmanals d’activitat d’intensitat vigorosa, o l’equivalent de la combinació de totes dues. 

Per a Lloret prescriure exercici físic ha de ser un recurs sanitari més, tan habitual com receptar un medicament o recomanar algun tipus de teràpia.

De fet, tal com explica el mateix professor de l’INEFC Barcelona, l’exercici físic és més competitiu com a tractament que molts medicaments, ja que, si s’executa correctament, no té efectes secundaris com sí que tenen moltes medicines. 

 

Augment del sedentarisme


En els últims temps, el sedentarisme a Catalunya ha crescut de manera preocupant. Segons l’Enquesta de Salut Pública de 2014, més d’una quarta part de les persones més grans de 15 anys (25,3%) porten una vida sedentària.

En l’àmbit estatal, les dades no milloren, ja que més del 30% de la població no compleix amb l’activitat física mínima que recomana l’OMS, segons indica l’Informe sobre la inactivitat física i el sedentarisme realitzat per la Fundació Espanya Activa el 2017.

“El sedentarisme, és a dir la inactivitat física, cada cop és més habitual. És una epidèmia que s’està estenent”, adverteix Mario Lloret.

Per aquest motiu, les eines de conscienciació com la Jornada de Promoció de l’Activitat Física per a la Salut a l’INEFC Barcelona són claus per a inculcar en els professionals de l’exercici físic la importància que pot tenir la seva feina en la salut de les persones.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here