Quan els professors van a classe

Els professors també han de reciclar-se (I+)

Els professionals de l’educació aprofiten el mes de juliol per fer cursos d’estiu i adquirir nous coneixements

Per Judith Vives

Arriba el final de curs i els mestres i professors es converteixen en un col·lectiu envejat per les seves vacances, de juny a setembre. Però no és ben bé així, ja que els professionals de l’educació no estan tres mesos sense treballar.

Generalment, els professors són al centre fins a finals de juny i comencen a treballar l’1 de setembre. La majoria gaudeixen de les seves vacances durant el mes d’agost. Però, què fan al juliol?

Juliol de formació

El professorat sol dedicar el mes de juliol a la formació i reciclatge. Els mestres i professors també van a l’escola per posar-se al dia i actualitzar els seus coneixements.

Conèixer noves tendències en l’educació, nous tipus d’ensenyament, activitats i exercicis és una cosa imprescindible, sobretot quan volem progressar en el nostre treball o aconseguir una millora del sou.

En països com Eslovènia o Portugal, la formació contínua és obligatòria i resulta especialment útil per als professors busquen una promoció. A Àustria o Bulgària el reciclatge és indispensable per a exercir la professió, i a Finlàndia els mestres disposen d’1-5 dies de l’any per formar-se.

A Espanya, els professors dels centres públics han d’acreditar un mínim 100 hores de formació cada sis anys per poder gaudir d’una retribució extra. No és obligatori que la formació sigui al juliol, però la majoria aprofita aquest mes per als seus cursos de reciclatge.

I de fet, l’oferta de cursos d’estiu per a professors es dispara durant el mes de juliol, des dels cursos organitzats per universitats a escoles d’estiu, l’oferta és infinita.

La formació contínua dels professors i professores és imprescindible per millorar la qualitat de l’ensenyament. (Getty)

Noves tecnologies i idiomes

Entre els temes preferits hi ha els cursos de noves tecnologies, que permeten adaptar-se als nous temps. També son molt sol·licitats els cursos sobre noves formes d’impartir classes als alumnes.

L’aprenentatge d’idiomes és una altra opció molt popular i són molts els professionals de l’educació que dediquen el mes de juliol als cursos intensius d’anglès.

Per a alguns professors, el curs d’estiu és l’oportunitat per reciclar-se i trencar amb la rutina. Per això, si han de fer el curs en grans ciutats com Barcelona, ​​aprofiten l’ocasió per passar-hi uns dies.

Si aquest és el teu cas, potser et resulti molt pràctica l’oferta d’allotjament per a professors que t’ofereix TSH Campus a Barcelona. Descobreix-la!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here