Què faries per posar fi a la fam al món?

Les Nacions Unides s'han fixat l'objectiu d'aconseguir eradicar la fam al món. (ONU)

‘Fam zero’ és un dels principals Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per les Nacions Unides

Per Judith Vives

La manca d’alimentació és un dels grans problemes del nostre món: un de cada nou habitants del planeta passa gana a l’actualitat.

Avui dia, la fam afecta més de 800 milions de persones i, si no fem res per frenar aquest problema, afectarà gairebé 2.000 milions de persones el 2050.

Per això, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per l’ONU és la Fam zero. La seva finalitat és molt clara: posar fi a la fam, millorar els nivells de nutrició en tots els països i promoure l’agricultura sostenible.

La fam extrema i la malnutrició segueixen sent un enorme obstacle per al desenvolupament del nostre planeta.

Les persones que passen fam i estan mal nodrides són menys productives i més propenses a patir malalties. Això els impedeix progressar, augmentar els seus ingressos i millorar la seva qualitat de vida.

Nens i nenes desnodrits

Avui en dia, prop de 815 milions de persones pateixen fam a tot el món, la gran majoria en els països en desenvolupament a Àfrica o Àsia.

Molts d’ells són nens i nenes com tu. Sabies que hi ha 155 milions de nens menors de 5 anys que per culpa de la fam i la malnutrició són massa petits i pateixen un retard en el seu creixement?

Per això és tan important actuar immediatament per eradicar la fam al món. I per aquest motiu la Fam zero és un dels objectius que centraran la segona convocatòria dels Premis Impulsa convocats per Blanquerna-URL.

Participant amb els teus companys de classe en aquest concurs pots contribuir a fer realitat aquest objectiu. Què faries tu per posar fi a la fam al món?

Petits canvis per frenar la fam

Potser penses que aquest repte és massa gran per a tu, però tothom pot ajudar en aquesta causa. Tu també! Per frenar la fam al món pots començar fent alguns canvis en la teva vida quotidiana, tant a casa com a l’escola.

Pots explicar als teus pares els beneficis de donar suport a agricultors i mercats locals i tenir més compte amb el que menges per evitar el malbaratament d’aliments.

També pots intentar conscienciar als altres explicant tot això a través de les xarxes socials.

Segur que si us poseu a pensar sobre el tema, a classe se us ocorreran un munt d’idees creatives. Presenta el teu projecte als Premis Blanquerna Impulsa i contribueix a crear un planeta millor.

Informa’t de tot a Junior Report |CastellanoCatalán | English

COMPARTIR
Article anteriorBrexit: amics fins al final
Article següentUn pont de llibre

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here