Qui fa els videojocs?

Per dissenyar i desenvolupar un videojoc fan falta experts en molts camps: programació, disseny gràfic, especialistes en efectes... (CEV Barcelona)

Els professionals de dissenyen els jocs tenen un perfil tècnic i artístic que els permet fer realitat històries espectaculars

Quan et poses a jugar amb el teu joc preferit potser no t’aturis a pensar-ho però per fer que un videojoc funcioni, darrere hi ha tot un equip de professionals que hi han treballat intensament.

I és que el disseny de videojocs no es fa només amb un programador que tingui idees creatives: calen un munt de professionals especialitzats en diferents àmbits, que siguin capaços de dissenyar, dibuixar i programar.

Si has pensat en dedicar-te a aquest món, t’interessarà saber quin tipus de perfils són els més buscats per les empreses de videojocs. En general, els creadors de videojocs es divideixen en tres grups: dissenyadors, artistes i programadors.

Dissenyadors i artistes: la fase creativa

Els dissenyadors són els que pensen la història i l’argument: creen els personatges, decideixen les proves que cal superar, els objectius i tot el que té a veure amb el guió del videojoc.

El seu perfil respon al d’un guionista o escriptor capaç de plasmar per escrit la idea original per al videojoc.

Un cop s’ha definit la història, els dissenyadors traslladen la seva idea als artistes o ‘concept artists’: els professionals experts en dibuix 2D i 3D. Ells s’encarreguen de plasmar en imatges les idees definides en el guió, a través de diversos programes de 2D i 3D.

Imaginació plasmada a la pantalla

Finalment, els programadors traduiran la idea i el concepte artístic al codi i inclouran tota la part interactiva del videojoc.

Tots aquests experts aporten una visió global del videojoc i, al mateix temps, són capaços de especialitzar-se en l’execució dels detalls.

Per això, els programes d’estudi per al disseny de videojocs inclouen assignatures de disseny, art i programació. Es tracta d’una activitat d’enginyeria on entren en joc moltes disciplines i cal comptar amb una bona formació i molta dedicació.

Tal com explica Ramon Santamaría, coordinador de pràctiques i de la borsa de treball del Centre de Comunicació, Imatge i So – CEV Barcelona: “Fer un videojoc no és el mateix que jugar a un videojoc”.

Si tu també somies amb crear els teus propis videojocs algun dia, comença a pensar en quin perfil t’agradaria especialitzar-te. I si necessites ajuda per decidir-te, entra a la web de CEV Barcelona i descobreix tota l’oferta formativa de disseny i desenvolupament de videojocs.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here