La recompensa de canviar el món

Canviar el món està a les nostres mans i els Premis Blanquerna Impulsa recompensen les propostes més originals i efectives. (Blanquerna-URL)

Els guardons de Blanquerna-URL premien als centres escolars que promouen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

L’Organització de les Nacions Unides (ONU) va presentar al 2015 els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): 17 objectius globals elaborats al marc de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Aquests propòsits es basen en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) de l’any 2000 i pretenen donar resposta a les necessitats de la població mundial sense comprometre el futur del nostre planeta.

Els ODS contemplen les principals problemàtiques que afecten a milions de persones avui dia: cobrir les necessitats bàsiques (alimentació, salut i benestar) i garantir el nostre desenvolupament com a persones, a més de contribuir en àmbits com l’educació, la igualtat de gènere, la sostenibilitat o la pau.

Encara que cap país està obligat a complir aquests objectius, els governs han de realitzar un seguiment. Complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible és cosa de tots!

Uns premis singulars

Per recolzar la campanya de Nacions Unides, Blanquerna-URL ha creat els Premis Blanquerna Impulsa, dirigits a estudiants de 4º d’ESO, Batxillerat i CFGS.

Aquests guardons premien les millors accions per promoure els ideals dels ODS dutes a terme pels centres escolars durant el curs 2017-2018. La convocatòria està oberta fins al 30 d’abril.

Els Premis Impulsa se centraran cada any en dos dels disset objectius. En aquesta primera edició, treballar per aconseguir la “Fi de la pobresa” i una “Energia assequible i no contaminant” són els objectius clau.

Tres categories de premis

Els Premis Blanquerna Impulsa es divideixen en tres categories. D’una banda, el Premi a l’activitat en l’àmbit comunicatiu reconeixerà els millors projectes que serveixin per conscienciar sobre els ODS.

Pots fer un curt que denunciï la situació de pobresa o començar una campanya a les xarxes socials per conscienciar sobre la importància de les energies renovables, per exemple.

D’altra banda, el Premi a l’activitat en l’àmbit educatiu escolar premiarà aquelles activitats i iniciatives que hagin incorporat els ODS al projecte educatiu del centre.

Finalment, el Premi a l’activitat en l’àmbit de la salut recollirà tots els projectes i activitats que s’hagin fet per millorar diferents aspectes de les salut al centre educatiu.

Parla amb els teus companys i professors i sumeu-vos a la iniciativa dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles! (Blanquerna – URL)

Canviar el món: cosa de tots

Aconseguir un canvi positiu que millori el nostre entorn és recompensa suficient per contribuir amb els ODS. Però a més, els Premis Impulsa obsequiaran als centres guanyadors amb una càmera fotogràfica Canon i un taller mediambiental realitzat per Lavola.

Els alumnes guanyadors rebran també un iPad i un xec regal d’Abacus per valor de 100 euros.

El certamen premiarà tan a centres educatius com alumnes (Blanquerna-URL)

Cada centre pot presentar un màxim de tres treballs i només un per categoria. Consulta les bases dels Premis Blanquerna Impulsa per assabentar-te de tot.

Canviar el món està a les nostres mans. T’agradaria aportar el teu granet de sorra?

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

COMPARTIR
Article anteriorWelcome i bienvenu! 
Article següentQuè és l’ELA?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here