La recompensa de fer un món millor

Els guanyadors de la primera edició dels Premis Blanquerna Impulsa. (Pere Virgili)

Descobreix les categories de la nova edició dels Premis Impulsa, creats per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Per Judith Vives

Comunicació, educació, salut o relacions internacionals. Ja saps quin tipus de projecte faràs per presentar als Premis Blanquerna Impulsa?

Si encara no ho tens clar, avui t’expliquem les diferents categories de la convocatòria perquè comencis a pensar com vas a contribuir a millorar el món amb les teves idees.

Amb els Premis Blanquerna impulsa, la universitat Blanquerna-URL vol donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible entre els escolars.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són una sèrie de 17 objectius globals promoguts per l’ONU amb la voluntat erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom.

En aquesta edició dels Premis Blanquerna Impulsa, es premiaran treballs i projectes relacionats amb dos ODS en concret: l’Objectiu 2: Fam zero i l’Objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles.

La idea és que animis als teus companys de classe i als teus professors per participar en la convocatòria. Només us heu d’apuntar i desenvolupar un projecte que encaixi dins de les quatre categories dels Premis.

Quatre categories per conscienciar

En aquesta edició, a més dels premis a l’activitat en l’àmbit comunicatiu, l’àmbit de la salut i l’àmbit educatiu escolar, s’afegeix una nova categoria: relacions internacionals.

En la categoria de comunicació es poden presentar treballs en format curtmetratge, espots, campanyes publicitàries o xarxes socials, un reportatge o un programa de ràdio, que serveixin per donar a conèixer, denunciar o conscienciar sobre els ODS d’aquesta edició.

En la categoria educativa escolar es poden presentar activitats realitzades al centre educatiu que incorporin el missatge dels ODS en el currículum o projecte educatiu de l’escola.

Podria ser, per exemple, una jornada educativa amb xerrades i taules rodones, així com accions directes o campanyes solidàries.

En la categoria de salut es tracta de presentar projectes que millorin la salut integral del centre i del seu entorn a través d’iniciatives de formació, conscienciació i prevenció de riscos.

Xerrades informatives sobre alimentació o sobre els efectes de la fam, activitats esportives o treballs científics sobre els ODS són algunes idees de projectes que podrien presentar-se.

En la nova categoria de relacions internacionals es premiaran els millors projectes realitzats en col·laboració amb una altra escola o institució de fora del territori espanyol.

Premis per a alumnes i centres

Participant en els Premis Blanquerna Impulsa contribuiràs a fer possibles els Objectius de Desenvolupament Sostenible i millorar el món. Però també podràs aconseguir premis per a tu i per la teva classe.

Hi haurà un primer i un segon premi per cada categoria. El primer serà un equip tecnològic cortesia de Canon i el segon, un taller mediambiental o un taller de jardineria.

Per als alumnes guanyadors hi haurà tres premis per categoria, amb targetes regal de 100 a 300 euros. Com a novetat d’enguany, es lliurarà una menció d’honor a un dels quatre grups de guanyadors del primer premi.

Necessites més raons per participar en els Premis Blanquerna Impulsa? Apunta’t ja!

Informa’t de tot a Junior Report |CastellanoCatalán English

COMPARTIR
Article anterior20 anys explorant l’espai
Article següentEl dia a dia a la ISS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here