Robots que han fet història al cinema

El robot R2D2 és un dels personatges més estimats de la saga de Star Wars. (Lucasfilms)

Als humans ens encanta somiar amb robots i aprendre a crear un d’ells està més a l’abast que mai

Per Mariona Coiduras

Els humans porten dècades somiant amb els robots, mecanismes capaços de moure’s i actuar per ells mateixos. No obstant això, la història dels autòmats ha evolucionat molt ràpid en els últims anys.

La paraula ‘robot’ apareix per primera vegada a l’obra Robots universals de Rossum (1921), del dramaturg txec Karel Capek. Al 1941, l’autor de ciència ficció Isaac Asimov utilitzava per primera vegada el terme ‘robòtica’ en les seves novel·les futuristes.

Sigui com sigui, els robots formen part del nostre imaginari. Si t’hi fixes bé, les històries de ficció estan plenes de robots.

R2D2: impossible no voler-ne un

Si ets fan de Star Wars segur que més d’una vegada hauràs somiat que els Reis Mags et regalen aquest robot. R2D2 és un droide astromecànic construït per realitzar tasques de manteniment i reparació, a més de guiar als seus propietaris per la galàxia.

Tot i així, aquest petit droide va molt més allà i és capaç de treure’t de qualsevol dificultat i ser el company més fidel.

Terminator: programat per matar

El Cyberdyne Systems T-800 model 1.0.1, més conegut com Terminator, és un androide d’aspecte humà programat per matar.

A la guerra entre les màquines i els humans, ha de viatjar al passat per assassinar a Sarah Connor, la mare de John Connor, capdavanter de la resistència humana del futur. D’aquesta manera evitaria el seu naixement i les màquines seguirien governant la Terra.

Optimus Prime: de camió a robot

Imagina’t que vas per la carretera i, de sobte, un camió tràiler de 18 rodes es transforma en un súper robot. Això és el que fa precisament Optimus Prime, el líder dels autobots de la saga Transformers.

Optimus forma part del clan dels robots bons i lliura una heroica batalla contra el malvat Megatron i els seus soldats. A aquest robot també li agrada ser molt humà i li encanta deixar anar llargs discursos entre batalleta i batalleta.

WALL·E: un robot enamorat

En un planeta Terra devastat i abandonat, WALL·E ha estat dissenyat per netejar les escombraries que ho cobreixen tot. Un dia es creua amb EVA, un androide de reconeixement que ha estat enviat al planeta per veure si hi ha indicis de vida… I s’enamora perdudament.

Per si no fos prou humà, a més d’enamorar-se, a WALL·E li agraden les pel·lícules de Barbara Streisand i els musicals de l’època daurada de Hollywood.

Aprèn a construir el teu propi robot

Aquests androides pertanyen a la ficció i els robots actuals encara no es troben tan avançats… No sabem si algun dia veurem màquines com les d’aquesta llista però, si et fascina aquest món, tu també pots aprendre a crear els teus propis robots.

Amb els packs de robòtica de Flexbot pots aprendre a través de manualitats i amb materials que trobis per casa a construir tot allò que et passi pel cap.

Aprèn a construir els teus propis monstres amb el Panda Painter Kit. (Flexbot)

Qui sap? Potser seràs el proper inventor d’un R2D2 real!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here