‘Skam’, una sèrie molt propera als joves

D’esquerra a dreta: Nora, Amira, Elvira “Viri”, Cris i Eva. (Movistar+)

‘Skam’ és una sèrie original de Noruega, estrenada l’any 2015 que s’ha expandit per França, Itàlia, Texas, Països Baixos i, fins i tot, Espanya

Totes les versions estan inspirades en l’original, per tant, segueixen la mateixa temàtica: un grup d’adolescents que tracta temes com les relacions amoroses, les religions, l’homosexualitat i l’abús, entre altres. D’aquesta manera el públic, normalment jove, comença a parlar d’aquests temes obertament.

El més curiós és que cada temporada pren com a protagonista un personatge diferent, així es veu la varietat de temes i de problemes.

Ara, jo em centraré amb ‘Skam’ Espanya, ja que és el que em queda més a prop. Aquesta versió de la sèrie (encara s’està emetent la segona temporada) és, de moment, l’única versió que no segueix la història de ‘Skam’ Noruega, l’original.

Tracta d’un grup de cinc amigues que estan cursant primer de batxillerat. Són les següents:

D’esquerra a dreta: Nora, Amira, Elvira “Viri”, Cris i Eva. (Movistar+)

La primera temporada està basada en el personatge de l’Eva, i, a la temporada que ara s’està emetent ara mateix, la protagonista és la Cris.

Una de les coses que crida més l’atenció és que ‘Skam’ Espanya no només té els capítols setmanals sinó que també té una pàgina web on normalment, cada dia, pengen, ja siguin petits vídeos (de sis minuts com a màxim) o converses dels personatges per Whatsapp.

El capítol setmanal és la unió de tots aquests petits vídeos que pengem al web durant la setmana. I els capítols es poden veure a través de Movistar+.

Tot això que pengen a la pàgina web, ho pengen a l’hora que se suposa què passa, és a dir, que si passa alguna cosa important a les 11.56, aquell vídeo el pengen a aquesta mateixa hora. Això dóna molta intriga perquè mai se sap a quina hora pengen alguna cosa.

Cartell promocional de la sèrie espanyola ‘Skam’ de Movstar+. (Movistar+)

D’aquesta sèrie també destaca que tots els personatges tenen un perfil d’Instagram i dóna molta proximitat als espectadors, ja que podem conèixer millor als personatges.

Per acabar, una curiositat: a l’hora d’escollir els intèrprets van triar a persones que no fossin conegudes i inclús van eliminar els perfils reals dels actors i de les actrius perquè així no se sabés qui eren.

En la meva opinió, aquesta sèrie em sembla molt interessant, ja que mai havia seguit tant de prop una ficció.

També li dono molt de suport perquè parla de temes que normalment acostumen a ser “tabú” i la gent no en parla. A més, et pots sentir identificada en moltes accions dels personatges.

Link per poder veure la sèrie diàriament: http://skamespana.movistarplus.es/temporada/2/

Judith Ollé és una de les redactores del Projecte Revista Escolar Digital (RED)

Pàgina web: https://277.junior-report.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here