Sostenibilitat a la COP23

Els participants tenen a la seva disposició 600 bicicletes per desplaçar-se entre el centre de convencions, la ciutat i els hotels. (COP23)

La conferència mundial sobre el clima predica amb l’exemple

Aquesta setmana i la que ve es reuneixen a Bonn (Alemanya) representants de gairebé 200 països a la conferència mundial sobre el clima. L’objectiu de la COP23 és que tots es comprometin a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

I per donar exemple, els organitzadors de la conferència han fet tot el possible perquè sigui sostenible. Una empresa independent avaluarà al final de la conferència quin ha estat l’impacte mediambiental de la trobada.

Unes 25.000 persones participen a la conferència mundial pel clima. (COP23)

Els centenars de vols, l’energia extra que es gasta en hotels i centres de convencions o els munts de residus que es generen són alguns dels problemes habituals en conferències mundials.

La clau: petits gestos per estalviar energia

El secret de la sostenibilitat no està en els grans canvis, sinó en reduir la despesa energètica mitjançant petits gestos.

Per això s’ha demanat als participants que apaguin els llums quan no hi hagi ningú a les sales. També s’ha fixat la calefacció a 21 graus i prou.

Per reduir els residus, han repartit ampolles reutilitzables que es poden omplir a fonts públiques. Amb aquesta acció s’estalviaran al voltant de 570.000 gots de plàstic.

La despesa d’energia és inevitable, així que els organitzadors s’han compromès a que almenys el 80% de l’energia que s’utilitzi als centres del congrés provingui de fonts renovables.

Tot i així, hi haurà una petita porció d’energia bruta. Per compensar aquestes emissions, el COP23 invertirà diners en projectes verds que contribueixin a netejar el planeta.

Transport públic i elèctric

L’ús de transport públic és la millor opció per tots aquells que vulguin contaminar el mínim. I els 25.000 participants de la conferència no en són una excepció.

Per promoure l’ús del transport públic, l’organització ha incorporat noves línies d’autobús elèctric o híbrid entre el centre de convencions i les estacions de metro més properes.

Tots els congressistes poden utilitzar el transport públic de Bonn de manera gratuïta i tenen a més a la seva disposició 600 bicicletes també gratis.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here