Tenir cura de persones grans, un treball vocacional

L'envelliment de la població a tot el món augmenta la demanda de professionals que cuiden de la gent gran. (Greg Baker / AFP)

A països com Alemanya hi ha una gran demanda d’aquests professionals qualificats

Per Judith Vives

El progressiu envelliment de la població fa que cada vegada més persones requereixin d’una atenció personal i cures assistencials.

Es tracta d’un fenomen que es repeteix a gairebé tots els països, però a Alemanya la situació és especialment greu, ja que els cuidadors de gent gran són molt escassos. Per aquest motiu, tenen una gran demanda.

Segons dades publicades per diferents mitjans alemanys, es calcula que 3,4 milions d’alemanys necessitaran d’atenció assistencial l’any 2020. Per a això, caldran entre 140.000 i 220.000 professionals qualificats.

Es tracta d’una gran oportunitat professional per a joves que busquin una alternativa laboral amb futur. De fet, la majoria dels professionals que es dediquen a les cures assistencials a Alemanya són persones procedents d’altres països europeus.

A Alemanya fan falta molts cuidadors de gent gran qualificats. (Pixabay)

Professionals amb vocació

Ser cuidador de persones grans no és una feina fàcil: es tracta de gent gran que en molts casos necessita ajuda per vestir-se, rentar-se, anar a comprar o controlar la seva salut.

Per aquesta raó, es considera una professió molt vocacional que requereix una gran predisposició per voler ajudar els altres.

Un bon cuidador també ha de comptar amb una preparació sociosanitària que li permeti atendre les diferents situacions en què es pot trobar cada dia al costat d’una persona gran.

Moltes empreses alemanyes estan intentant captar cuidadors procedents de països com Espanya. Busquen professionals qualificats que puguin acreditar una formació i coneixements previs.

 

Cuidadors qualificats

Una bona opció per als joves que es plantegin treballar com a cuidadors a Alemanya passa per la Formació Professional Dual (FP Dual). Aquest model formatiu proporciona la base teòrica i, alhora, l’experiència pràctica en empreses del sector.

A l’FP dual, els estudiants posen en pràctica els seus coneixements a mesura que estan estudiant i es preparen per entrar al món laboral comptant ja amb experiència acreditable.

A Bridge4Mobility compten amb una gran experiència ajudant els joves a preparar-se per fer una FP dual a Alemanya. Ofereixen assessorament, un curs preparatori d’alemany i orientació en la formació.

La proposta de Bridge4Mobility acaba de ser reconeguda com a projecte singular pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). Gràcies a aquest reconeixement, ofereixen 60 places subvencionades de FP dual a Alemanya.

No deixis passar aquesta oportunitat i sol·licita ja la teva plaça per fer una FP dual sociosanitària. El teu futur està a Alemanya!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán | Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here