Tornar a classe amb ganes

Tornar a classe té moltes coses positives: tornar a veure els teus amics, aprendre i complir nous reptes (Ana Jiménez)

S’acaben les vacances i comença un curs nou. Després de quasi tres mesos de vacances, reprendre la rutina es fa molt difícil: aixecar-se aviat, estar atent a les explicacions dels professors, tornar a casa per fer els deures, anar a dormir aviat perquè al dia següent torna a haver-hi classe…

Però hi ha molts motius per tornar a classe amb ganes: tornar a veure els amics, conèixer alumnes nous, aprendre més i afrontar nous reptes. El més important és mantenir una actitud positiva i valorar la part bona que hi ha de tot.

Quins són els teus propòsits?

Fer els deures no és la cosa més divertida del món i potser no trobis molt de sentit a les arrels quadrades, però a l’institut podràs descobrir què és el que realment t’agrada.

Totes les assignatures tenen alguna cosa interessant o curiosa per aprendre, només has de tenir una ment oberta i estar disposat a trobar-la.

Fer una llista de propòsits pot motivar-te a esforçar-te més per aconseguir allò que vols. Treure millor nota en aquella assignatura, aprendre un nou idioma, llegir sobre una matèria que no coneixes… quan es tracta d’aprendre, no hi ha límits.

També pots apuntar-te a alguna activitat extraescolar que et permeti desconnectar de tantes hores de classe: deixar anar l’adrenalina amb algun esport, fer classes de teatre, col·laborar amb algun projecte de voluntariat

Les classes de teatre t’ajudaran a perdre la vergonya, guanyar confiança en tu mateix… i segur que rius un munt. (Àlex Garcia)

Deixa-ho anar!

No sabem què podem esperar del nou curs: Serà molt difícil? Quina classe em tocarà? Com seran els professors? És normal estar nerviós, però no podem deixar que la por ens superi.

La clau està en esforçar-se i avançar poc a poc, pas a pas. Al cap i a la fi, tots els estudiants tenen la mateixa sensació davant del que és desconegut: parlar-ne i compartir les teves inquietuds pot ajudar a reduir la sensació de sentir-se aclaparat i relativitzar la situació.

Parla amb els teus amics, amb els teus germans, amb els teus pares… expressa el que sents i treu-te un pes de sobre!

De vegades, els adolescents es senten pressionats a l’escola, amb els amics, els pares… El millor que podem fer és explicar-ho i desfogar-nos. (Getty)

Estudiar és una sort

Pot sonar com un consell d’àvia, però és la veritat. No tots els nens i adolescents del món tenen accés a l’educació. Ja sigui per dificultats econòmiques, per falta de recursos o perquè el seu país està en guerra i han hagut de fugir de les seves llars, 1 de cada 5 adolescents no pot anar a l’escola, segons un informe d’Unicef.

En total, a tot el món hi ha 75 milions de nens que no van a l’escola o ho fan en condicions precàries. No tenen llibres ni material, de vegades ni professors que els ensenyin. Aquests nens arribaran a l’edat adulta amb molts pocs recursos per valer-se per ells mateixos.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here