Tres ciutats per a tres estudiants

Els estudiants del Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística de Sant Pol poden fer pràctiques internacionals (Unsplash)

Et presentem la història de tres joves que han vist món gràcies als seus estudis d’Hoteleria i Turisme

Decidir què fer després de l’institut no és fàcil. Com pots saber a què vols dedicar-te tota la vida? Parlar amb estudiants que ja han començat la carrera pot ser de gran ajuda en moments de dubte.

Ciutat del Cap, Bad Honnef i Màlaga. Aquestes són les ciutats on han fet les seves pràctiques universitàries la Francesca, l’Helena i la María, tres estudiants del Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.

Si estàs valorant dedicar-te al sector turístic, la seva història pot ajudar-te a decidir!

Una futura directora d’hotel

La María Vall ja es troba a l’últim curs de la carrera. Va decidir estudiar Gestió Hotelera i Turisme perquè sempre li havia agradat el tracte amb la gent, l’organització, el món del turisme, viatjar…

A l’Escola ha fet pràctiques des del primer curs. Gràcies a aquesta experiència professional ha passat els estius a Màlaga, treballant com a sotsdirectora en pràctiques en un hotel en el qual ha après moltíssim.

“Jo recomanaria a qui estigui pensant estudiar aquest grau que es posi de cap en aquest món, perquè és interessantíssim”, explica. “La gent espera tot l’any les vacances i veure que el client marxa satisfet és molt gratificant. És un món molt bonic.

La María somia en gran i diu que en un futur li agradaria tenir els seus hotels i poder dirigir-los. Ara per ara, està centrada en acabar la carrera i quan acabi volar i veure món.

La María a l’hotel on va fer pràctiques. (María Vall)

Àfrica: un continent ple d’oportunitats professionals

La Francesca Lloria va néixer a Sud-àfrica, però va traslladar-se amb la seva família a Barcelona amb només quatre anys. Després de començar la carrera de dret, va adonar-se que no li agradava i va decidir provar amb la gestió hotelera.

El canvi va ser molt bo perquè va descobrir la seva vocació. “Estudiant aquesta carrera et pots dedicar a l’hoteleria, hostaleria, crear la teva pròpia empresa, treballar en agències de viatges… Abasta moltíssims aspectes i té moltes sortides professionals”, explica.

Sent originària de Sud-àfrica, tenia molt interès en poder treballar allí i conèixer millor el país. El passat estiu va aconseguir unes practiques a Ciutat del Cap i durant quatre mesos va passar per diversos departaments de l’hotel, com el departament de reserves i guest experience. Fins i tot va treballar en la neteja de les habitacions.

L’experiència li ha servit per saber cap on vol conduir el seu futur laboral. “El que tinc molt clar és que no vull treballar a hotels grans, vull treballar a hotels molt petits, perquè el tracte amb el client és més proper”, assegura.

La Francesca amb les seves companyes a l’hotel de Ciutat del Cap. (Francesca Lloria).

Organitzant bodes de somni

Amb 21 anys, l’Helena Bolaños acabarà aquest curs el Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística. Però abans farà una parada a Alemanya, concretament a la ciutat de Bad Honnef, per fer un Erasmus en el qual podrà perfeccionar el seu alemany.

No és l’únic lloc on ha viscut gràcies als seus estudis. També va fer unes pràctiques durant cinc mesos a un hotel de Granada, on va descobrir la seva passió per l’organització d’esdeveniments: des de bodes i altres celebracions fins a un esdeveniment de cotxes.

Com les seves altres companyes, creu que quan acabi la carrera no li resultarà difícil trobar feina, ja que l’hotel on va fer les pràctiques li va oferir la possibilitat de quedar-se.

Si ha de donar algun consell per als joves que volen estudiar això, és que tinguin clar que els agrada el sector, perquè requereix moltes hores.

A l’Helena li agradaria dedicar-se a l’organització d’esdeveniments quan acabi d’estudiar (Helena Bolaños)

Tres joves que han tingut l’oportunitat de veure món gràcies als seus estudis. Ja ho dèiem: si t’agrada viatjar, aquesta pot ser la teva carrera. Els espera un futur ple d’aventures!

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here