Un pont de llibre

Aprofita aquests dies lliures per submergir-te en mil històries. (Mané Espinosa)

Aprofita aquest pont per descobrir clàssics centenaris i submergir-te en històries amb protagonistes adolescents

Diversos autors i obres clàssiques de la literatura universal han celebrat el seu aniversari el 2018.

Frankenstein o el modern Prometeu’ de Mary Shelley es considera la primera novel·la de ciència-ficció i va ser escrita el març de 1818, fa 200 anys. La història és coneguda sobretot pel monstre, però també ens parla de temes com la culpa, el desig de venjança i els límits de la ciència.

A l’abril es van complir 75 anys de la primera edició d’‘El Petit Príncep’, un conte fantàstic per a petits i adults en el qual Antoine de Saint-Exupéry ens parla sobre l’amor, l’amistat i les coses importants de la vida.

Al setembre de 1868 es publicava ‘Donetes’, de Louise May Alcott. Fa 150 anys, les dones només podien aspirar a casar-se, tenir fills i cuidar-se de la casa. Donetes es considera una novel·la feminista perquè les seves protagonistes s’enfronten al que calgui per complir els seus somnis, siguin quins siguin.

View this post on Instagram

“En la lejanía, en la luz del sol, están mis más elevadas aspiraciones. Quizá no las alcance, pero puedo buscarlas y ver su belleza, creer en ellas, e intentar seguirlas donde ellas me lleven.” #LouiseMayAlcott Un día como hoy pero de 1832 nacía en Germantown, Pensilvania, la escritora estadounidense Louisa May Alcott. Además de un retrato suyo compartimos una fotografía de su casa conocida como la Orchard House, donde vivió con su familia desde 1858 hasta 1877. En esta famosa casa que hoy en día se puede visitar en Concord, Massachusetts, fue donde la escritora escribió su famosa obra "#Mujercitas" en 1868, en un escritorio de madera que su padre había construido especialmente para ella.

A post shared by Literal (@lit.literal) on

Aquest any s’ha complert també el centenari de Manuel de Pedrolo, autor d’‘El mecanoscrit del segon origen’, un llibre protagonitzat per una noia de 14 anys i un nen de 9 dels quals depèn el futur de la humanitat.

No esperis que sigui el Dia del Llibre o que t’assignin una lectura a classe de llengua: aprofita aquest pont per submergir-te en la lectura!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here