Viatjar al futur des del Mobile World Congress

La realitat virtual va ser una de les novetats més comentades de l'any passat... Què ens portarà el MWC 2018?

A més de mòbils, el congrés presenta dispositius innovadors i eines virtuals sorprenents  

La tecnologia facilita el nostre dia a dia. De vegades, a més d’ajudar-nos en el present, pot transportar-nos al futur i regalar-nos moments sorprenents.

El Mobile World Congress (MWC) és el congrés de telefonia mòbil més important del món, però també serveix per presentar les últimes novetats tecnològiques i tendències digitals: roba i complements amb internet incorporat, cases intel·ligents, drons transportadors…

Al MWC 2018 podrem veure alguns gadgets d’allò més innovadors. Aquests són alguns dels candidats:

Una càmera intel·ligent

T’imagines una càmera que detecti somriures, moviment o fins i tot a la teva mascota i que faci fotos al moment que cregui més convenient?

Google Clips és una càmera amb intel·ligència artificial: gràcies al mecanisme machine learning, la màquina aprèn a reconèixer les cares per fer fotos i vídeos curts. Així ningú ha de preocupar-se per fer la foto: podreu sortir tots sense haver d’estirar massa el braç per fer unes selfies.

Ulleres per barrejar mons

Unes ulleres de realitat augmentada permeten barrejar el nostre món amb altres mons. Podràs fregar universos amb la punta dels dits o fins i tot veure i contestar els teus missatges amb Magic Leap One.

Les ulleres tenen sensors i càmeres que et permetran interactuar amb la projecció. També porta uns auriculars i un petitíssim ordinador rodó que cap a la butxaca.

Telefonia mòbil innovadora

Els mòbils més moderns d’última generació també es presentaran durant el Mobile World Congress. En aquesta edició, hi ha molta expectació posada sobre els últims models de Samsung: el Galaxy S9 i S9+.

També podran veure’s smartphones de firmes com Sony, amb l’esperat model corbat XZ2 i XZ2 Pro. Motorola anunciarà una actualització del Moto G6.

El Galaxy S9 farà bones fotos amb poca llum i podrà gravar vídeo a alta velocitat. (iStock)

Seguint l’estela del MWC 2017

Al congrés de l’any passat es van presentar gadgets molt interessants que combinaven la tecnologia amb objectes quotidians com la roba, per fer el nostre dia a dia més fàcil i fins i tot salvar-nos la vida!

La IoT Safety Jaquet és una jaqueta intel·ligent per anar a la neu: té un sensor del ritme cardíac, un sistema de geolocalització i una bateria amb autonomia de set anys. Si es produeix un accident, la jaqueta avisa a un centre de control que envia un equip de rescat.

Un altre invent que va cridar l’atenció va ser el Cognitive Dress, un vestit de núvia intel·ligent que canvia de color en funció del que passa a Twitter.

La IoT Safety Jaquet permet salvar vides a la muntanya. (Travgear.com)

El vestit està equipat amb una xarxa de llums led que es connecta via internet amb el compte personal de la núvia o a través de paraules claus.

Si els comentaris i posts a les xarxes socials són positius, el vestit es torna rosa; si són comentaris entusiastes, s’il·lumina de color blau; el groc és per a les paraules motivadores i el lila, per als comentaris curiosos.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here