Vols canviar el món? Fes-ho ja!

Encara ets a temps de presentar el teu projecte als Premis Blanquerna Impulsa. (Fundació Blanquerna)

Últims dies per presentar-se als premis Blanquerna Impulsa que promouen els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Per Judith Vives

Si estàs pensant en canviar el món, ¡afanya’t! El proper 30 d’abril finalitza el termini per participar als Premis Blanquerna Impulsa dirigits a estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i CFGS.

Aquests premis són promoguts per Blanquerna-URL amb l’objectiu d’impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible es van presentar el 2015 amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de la població mundial sense comprometre el futur del nostre planeta.

Es tracta de 17 objectius globals que se centren en temes tan importants com l’alimentació, la salut i el benestar dels habitants del planeta. Els ODS fixen reptes com acabar amb la fam en el món, aconseguir que tots els nens i nenes tinguin accés a l’educació i fer del nostre planeta un lloc més sostenible.

Quasi res, oi? Doncs per aconseguir-ho, tu també pots aportar el teu granet de sorra. Com? Participant amb els teus companys de classe als Premis Blanquerna Impulsa, presentant activitats o accions que promouen els ideals dels ODS.

Els guardons es centraran cada any en dos dels disset objectius. En aquesta primera edició, els objectius que es volen recolzar són els de la Fi de la pobresa i el d’una Energia assequible i no contaminant.

Aquesta edició es centra a acabar amb la pobresa i promoure les energies renovables.

El concurs es divideix en tres categories. El Premi a l’activitat en l’àmbit comunicatiu reconeix els millors projectes per conscienciar sobre els ODS, per exemple un curtmetratge o una campanya en xarxes socials.

El Premi a l’activitat en l’àmbit educatiu escolar premiarà les iniciatives que s’han incorporat els ODS en el projecte educatiu del centre.

I, per últim, el Premi a l’activitat en l’àmbit de la salut al millor projecte per millorar diferents aspectes de la salut al centre educatiu.

Els guanyadors del concurs no només contribuiran a millorar el planeta Terra, sinó que també rebran una recompensa: els alumnes podran aconseguir un iPad i un regal de regal d’Abacus, mentre que el centre rebrà una càmera Canon i un ambient taller realitzat per Lavola.

Els estudiants guanyadors poden guanyar un iPad i un val regalo de Abacus (Fundació Blanquerna)

Teniu temps fins al 30 d’abril per presentar la memòria del vostre projecte. Trobareu més informació i les bases del concurs a la web dels Premis Impulsa.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here