Vols convertir-te en un DJ d’èxit?

Els DJ han popularitzat la música electrònica i s'han convertit en un fenomen de masses. (Sónar Reykjavik)

Si t’apassiona la música i vols fer ballar a la gent, ser disc-jockey és la professió ideal per a tu  

Per Judith Vives

¿Us imagineu una nit de dissabte sense música? Es clar que no. Darrera els súper temes que sonen quan surts de festa hi ha els DJ o disc-jockeys, que són els encarregats de seleccionar les millors cançons i fer-les sonar en el moment adequat.

Tal i com explica el DJ Jordi Goberna, professor de Microfusa: “El disc-jockey és la persona que fa ballar a la gent”.

Pot semblar una cosa molt fàcil, però per triomfar a la cabina del DJ fa falta molt més que unes quantes cançons.

Un bon DJ combina la passió per la música i una gran intuïció que permet connectar-se amb la gent a través del ritme i el tempo. A aquestes habilitats bàsiques cal afegir els coneixements en tecnologia i el programari ‘musical’.

Una cosa molt important per al DJ és el gust musical. No importa l’estil de música que t’interessa, però cal tenir el gust educat per comprendre quines cançons funcionaran millor per a l’espectador.

La tecnologia digital ha facilitat l’accés al món de la música i de les mescles. Avui dia, es poden fer sessions amb un portàtil, una tablet i fins i tot amb un mòbil. El DJ ja no té que carregar amb els seus discos, ja que pot portar tota la seva biblioteca musical en un USB.

Microfusa ofereix cursos de formació per a DJs. (Microfusa)

Tot i això, hi ha molts DJ que segueixen utilitzant vinils en les seves sessions. De fet, aquest tipus de suport s’ha convertit en una tendència a l’alça als clubs europeus.

El món del DJ ha canviat molt des de les primeres sessions dels anys seixanta o setenta. Actualment s’han convertit en un autèntic fenomen de masses i alguns d’ells són tan famosos com algunes estrelles del pop.

Molta gent somia amb convertir-se en un DJ famós; de fet, molts dels que avui triomfen són gent jove i sembla que el seu èxit sigui alguna cosa fàcil d’assolir. Però la realitat és que darrere d’aquests creadors existeix molt esforç i preparació.

A Microfusa organitzen un curs per formar-vos com a DJ professional. Avui en dia, no només hi ha DJ a clubs i discoteques, sinó també a desfilades i esdeveniments de moda, botigues de roba, bodes i altres celebracions… hi ha moltes sortides professionals!

En un curs de DJ s’aprèn a manejar controladores i s’experimenta amb reproductors de CDs, sistemes digitals i vinils.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here