Vols dedicar-te a l’animació 3D i als videojocs?

El centre obrirà les seves portes el dia 11 de maig per mostrar la seva oferta formativa. (CEV Barcelona)

Antics alumnes de CEV destaquen la importància de la formació i les pràctiques a empreses per obrir-se camí en el sector

Per Judith Vives

“El gran punt de CEV és que t’ensenya les bases de tots els rols que participen en la creació d’un projecte de videojoc i un pot triar especialitzar-se, sent les seves necessitats generalment resoltes per un professorat molt bo”.

Són paraules de Pau Arroyo, exalumne de CEV Centre de Comunicació, Imatge i So, que actualment treballa com Game Designer a GameHouse.

Igual que en Pau, molts altres estudiants de CEV han fet realitat el seu somni de convertir els videojocs i l’animació 3D en la seva professió i s’han obert camí en el sector gràcies a la formació i el programa de pràctiques amb empreses.

També és el cas d‘Alba Peret Hernández, FX Artist a Ubisoft Barcelona, ​​que valora molt positivament les pràctiques en empreses.

“He ampliat la meva formació i he après de primera mà com funciona una empresa. Quan les vaig acabar em van contractar a temps parcial a la mateixa empresa i ara em dedico a realitzar VFX per a videojocs de mòbil“, afegeix Peret.

Per la seva banda, Ariadna Castells, Lead Game Designer a Ubisoft Barcelona explica que les pràctiques l’han ajudat a donar el màxim en el seu lloc de treball.

“El fet de conèixer els diferents camps de la indústria em va facilitar molt el contacte amb els altres membres de l’equip, a més d’entendre el treball que implica cada decisió presa des de l’àrea de disseny”.

Per dedicar-te als videojocs cal una barreja de formació i experiència pràctica: amb la primera adquireixes les bases teòriques, per després aplicar-les en casos reals al costat d’equips professionals.

 

Bases i especialització en videojocs i animació 3D

Entre els cursos de CEV hi ha el cicle formatiu de grau superior en Animació 3D, videojocs i entorns interactius, però també altres cursos que et permetran especialitzar-te en les diferents facetes de la creació i desenvolupament de videojocs: il·lustració digital, concept art, modelat 3D, texturitzat i animació 3D.

El professorat de CEV està integrat per professionals en actiu, de manera que en les classes obtindràs una visió realista sobre el que et pots trobar en la indústria del 3D, els videojocs i l’Animació.

Si t’estàs plantejant estudiar animació 3D, videojocs i VFX i vols saber quines són les teves oportunitats i opcions, aprofita la nova jornada de portes obertes per al proper dissabte 11 de maig.

A partir de les 11 del matí, podràs gaudir de demostracions i xerrades a càrrec dels professors i conèixer l’oferta de cursos i metodologia d’ensenyament.

 

L’experiència d’alumnes i exalumnes

En aquesta jornada podràs xerrar amb alumnes i exalumnes sobre la seva experiència en CEV i conèixer de primera mà la seva inserció en el món laboral. A més, podràs experimentar amb els jocs que ells mateixos han desenvolupat a l’escola.

Un d’ells és Alejandro López Soria, un artista 3D que després de fer les pràctiques entrar a treballar a Psious, una empresa de realitat virtual enfocada a tractaments de fòbies i altres patologies.

“Ha estat una experiència molt gratificant i des del principi vaig poder assumir de manera òptima el meu lloc de treball. Cada empresa té els seus mètodes de treball i has d’adaptar-te, però al final tots aquests coneixements et fan fàcil l’adaptació”, explica Alejandro.

Un altre cas interessant és el de Victor Fisac, que treballa com Technical Artist a Tangelo Games com a responsable de la implementació del material gràfic dins del programari i en la creació d’eines que milloren el flux de treball de l’equip.

“Als alumnes de CEV que encara no han realitzat les pràctiques els diria que, en finalitzar el curs, els servirà com a demostració del que saben fer juntament amb el seu portafoli. I això pot obrir moltes portes en l’àmbit professional“, aconsella Fisac.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here