Vols ser tatuador? Així t’ajudarà saber dibuixar

Aprendre a dibuixar ajuda a millorar la tècnica dels tatuadors. (Escola Joso)

Tenir coneixements de composició, línia, figura i ombres t’ajuda a millorar els teus ‘tattoos’

Per Judith Vives

En els últims anys, els tatuatges s’han convertit en més que una tendència: són gairebé un estil de vida i una forma d’expressar idees o, simplement, lluir una obra d’art sobre la pell.

I cada vegada són més els joves creatius que volen convertir-se en tatuadors professionals.

El tatuador necessita una formació específica abans d’agafar l’agulla i la tinta. Cal saber quines són les principals tècniques, com funcionen els instruments elèctrics i, per descomptat, els requisits higiènics i sanitaris.

Una cosa que pot ajudar-te molt a convertir-te en un gran tatuador és saber dibuixar. No es tracta d’un requisit imprescindible, ja que molts tatuadors utilitzen plantilles predissenyades.

Rebollo dibujando en el Salón del Tattoo 2015

Curso de Tattoo con Enric Rebollo Graupera. Comienzo: 7 de marzo.De marzo a junio! Martes y jueves de 16:30h a 20:30h.El curso va dirigido a cualquier profesional de tatuaje que quiera mejorar su nivel de dibujo en busca de un mejor resultado final en sus trabajos. Desde la orginalidad y la personalidad en el esbozo de una buena idea hasta la finalización de un diseño a tinta y sombreado.También va dirigido a todo aquel artista novel que, con el tiempo, quiera dedicarse al mundo del "Tattoo", sin la necesidad de experiencia previa con las herramientas propias de la profesión, ni en ningún estudio.Un curso de ilustración cuya salida profesional es el mundo de los tatuajes.

Publicada por Escola de Comic Joso en Miércoles, 8 de febrero de 2017

Però si el teu somni és ser un tatuador amb marca pròpia, dominar l’art del dibuix i la il·lustració és indispensable.

Tatuar amb estil propi

Els tatuatges son cada vegada més populars. Les nocions de dibuix t’ajudaran a l’hora d’adaptar els dissenys i afegir nous tattoos en el cos d’un client.

A més, els amants dels tatuatges busquen dissenys únics i especialitzats, per això és gairebé obligatori que els artistes del tattoo es converteixin en els creadors dels seus propis patrons i dibuixos.

Quan aprens a dibuixar adquireixes coneixements sobre composició, sobre figures, línies i ombres. “Aprens maneres d’atacar el dibuix“, explica el professor Enric Rebollo de l’Escola Joso.

Enric Rebollo realitza un dibuix per un tatuatge (Escola Joso)

Segons aquest expert, en els tatuatges “es busca la profunditat més que la perspectiva i, en lloc de les ombres, es busquen els contrastos“. Per aconseguir-ho, conèixer les tècniques específiques resulta molt útil per aconseguir tatuatges espectaculars, entenedors i ben acabats.

Quatre elements bàsics per dibuixar ‘tattoos’

Rebollo ens explica quins són els elements que cal dominar per crear tatuatges espectaculars.

La figura: conèixer els detalls de l’anatomia humana, animal i dels objectes. Així es pot fer des de l’esbós d’una figura simple, fins a la composició d’escenes amb diversos personatges o elements.

Les ombres ens ajuden a donar volum i profunditat al dibuix a través de la gamma de grisos.

Amb la composició aprenem a controlar els espais on es tatuarà, ja siguin zones planes o zones que deformen el dibuix.

Finalment, les línies són importants com a base per als tatoos més geomètrics, però també per als de tall realista.

Exalumnes de l’Escola Joso com Victor Chil, Toni Donaire, Carlos Guindero o El UF s’han convertit en populars artistes del tatuatge.

En aquest centre s’han adonat de la importància de dominar tècniques de dibuix per ser un gran tatuador. Per això des de fa quatre anys ofereix un curs especialitzat de dibuix per tattoos.

El curs té com a referència el dibuix de tall realista, per d’aquesta manera poder “deformar” cap a un o altre estil, depenent de l’interès de l’alumne. Si estàs interessat, no dubtis a consultar-los!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

COMPARTIR
Article anteriorEl Rei del Pop
Article següentEls millors videojocs independents

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here