Vuit campions en 88 anys  

El gat Aquil·les, que viu al Museu Hermitage de Sant Petersburg, intentarà predir els guanyadors del Mundial. (Altres Fonts)

La competició futbolística més gran del món acumula curiositats i anècdotes des de la seva primera edició al 1930

La primera Copa Mundial de la FIFA es va celebrar al 1930. Després de 20 edicions i gairebé un segle d’història, el torneig de futbol internacional més important del planeta ha recopilat una infinitat d’històries curioses i anècdotes per recordar.

Entre el Mundial d’Uruguai 1930 i el de Brasil 2014, un total de 77 seleccions de futbol han participat a la competició. No obstant això, només 8 països han aconseguit coronar-se com a campions del món: Brasil (5), Alemanya (4), Itàlia (4), Argentina (3), Uruguai (2), Anglaterra (1), França (1) i Espanya (1).

El de Rússia 2018 serà el primer Mundial d’Islàndia, un país petit amb poc més de 300.000 habitants. A tota Islàndia només hi ha un centenar de futbolistes professionals, encara que la majoria de jugadors de la selecció islandesa tenen altres professions i juga al futbol de forma vocacional.

La gran absència d’aquest Mundial serà Itàlia, guanyadora en quatre ocasions. La selecció azzurra va ser eliminada durant la fase classificatòria, quelcom que només havia passat al Mundial de 1958.

Reis de copes

Alemanya és un equip que imposa per la força física, l’envergadura i la tàctica dels seus jugadors. Gràcies a aquestes habilitats han estat campions en quatre ocasions, l’última al Mundial de Brasil 2014.

No obstant això, la selecció brasilera segueix sent la més llorejada. La canarinha ha alçat la Copa del Món cinc vegades (1958, 1962, 1970, 1994 i 2002) i espera tornar a fer història a Rússia per lluir la sisena estrella damunt del seu escut.

#verdeamarella #canarinha #neymar los melhores do mundo .

A post shared by Jhonatan Cruz (@jhonatinho__cruzp77) on

D’altra banda està Uruguai, la selecció del qual ha guanyat dos mundials però porta quatre estrelles a la seva samarreta. La selecció blau cel va guanyar el primer Mundial de 1930, que Uruguai va disputar a casa, i el famós Mundial de 1950 a Brasil, amb el Maracanazo com a gran sorpresa.

No obstant això, la selecció d’Uruguai també va guanyar els Tornejos Olímpics de Futbol de 1924 i 1928, organitzats per la FIFA en el marc dels Jocs Olímpics. Aquests tornejos van tenir tant d’èxit i repercussió a nivell global, que la FIFA va decidir organitzar la seva pròpia competició fora dels JJOO: així va néixer la Copa Mundial de la FIFA.

Les 32 seleccions nacionals que competiran a Rússia 2018 han convocat a 736 jugadors, 200 dels quals ja han participat abans en un Mundial. El jugador més veterà és el futbolista mexicà Rafa Márquez: aquest serà el seu cinquè Mundial.

El porter d’Egipte, Essam El-Hadary, és el jugador de més edat que participarà en un Mundial: té 45 anys i 5 mesos. Per la seva banda, l’extrem australià Daniel Arzani té 19 anys i 5 mesos i és el jugador més jove de Rússia 2018.

Pops, gats i aranyes

Durant el Mundial de Sud-àfrica 2010, un cefalòpode es va fer famós per pronosticar la victòria d’Espanya: el Pop Paul triava al guanyador col·locant-se damunt d’un dels contenidors de menjar que tenia al seu aquari i que portaven la bandera de cada selecció.

Vuit anys més tard, els organitzadors de Rússia 2018 han buscat a la seva pròpia mascota vident. Aquil·les és un gat sord que viu al Museu del Hermitage de Sant Petersburg i va encertar el resultat d’alguns partits de la Copa Confederacions 2017 pel mateix sistema: triant un plat de menjar.

El cartell oficial de Rússia 2018 té com a protagonista al porter rus Lev Yashin, més conegut com l’Aranya Negra, que va participar en quatre mundials. Yashin és considerat tota una llegenda al seu país i és l’únic porter de la història que ha guanyat la Pilota d’Or.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here