La xarxa de diaris escolars de Junior Report gaudirà de les últimes tecnologies de Microsoft

Signatura de l'acord entre Microsoft i Blue Globe Miedia, editora del diari per a joves Junior Report. (Microsoft)

Microsoft es converteix en ‘partner’ tecnològic del projecte, l’objectiu és explicar els grans reptes de l’actualitat als joves

El Projecte Revista Escolar Digital (RED) i els tallers de periodisme ‘L’Actualitat a l’Aula‘, tots dos impulsats pel diari Junior Report, comptaran amb el suport de Microsoft, que s’afegeix com a partner tecnològic d’aquesta iniciativa informativa destinada al món educatiu.

Els alumnes i educadors treballaran amb les solucions tecnològiques de Microsoft per a l’entorn educatiu, com Microsoft Office 365 i Teams, eina que fomenta el treball col·laboratiu i creatiu de forma intuïtiva i senzilla.

Així mateix, Microsoft publicarà continguts multimèdia per orientar els joves redactors sobre com aprofitar la tecnologia per aprendre d’una altra manera, impulsant habilitats com la creativitat, la col·laboració o el pensament computacional.

“La incorporació de tecnologies en l’educació ha de respondre a un objectiu pedagògic clar, que suporti entorns d’aprenentatge col·laboratius i que fomenti el pensament crític, la creativitat i la comunicació d’estudiants i professors. És el que volem aportar gràcies al nostre acord amb Blue Globe Media i els seus projectes educatius”, comenta Belén Gancedo, directora d’Educació de Microsoft Ibérica.

“El projecte REDvocació global i necessitem eines perquè un jove periodista de Madrid pugui treballar amb un de Barcelona o un de Londres”, comenta Francesc Castanyer, director de Junior Report.

 

Premis RED

Com a partner del Projecte Aula de Junior Report, Microsoft també col·laborarà amb els Premis RED, uns guardons creats per reconèixer els millors continguts i les millors capçaleres del Projecte RED.

El projecte està format per diverses revistes escolars digitals que s’han posat en marxa durant aquest curs en vuit instituts catalans.

En concret, Microsoft premiarà als millors equips de redacció i a les capçaleres escolars que millor hagin aplicat els principis del treball en xarxa i col·laboratiu.

La gala de lliurament dels Premis RED 2019 tindrà lloc el proper dijous 13 de juny (19h) a Barcelona i reconeixerà la feina dels més de 300 joves redactors que participen en el projecte Revista Escolar Digital (RED).

“Apropar les noves tecnologies als més joves i ensenyar-los a utilitzar recursos digitals per informar i informar-se és un dels nostres principals objectius. Volem que participin en la seva comunitat educativa i es converteixin en actors protagonistes de la societat de la informació d’avui dia”, conclou Alba Fernández, redactora en cap de Junior Report.

¡?Atención, atención?! Las escuelas que participen en el proyecto Revista Escolar Digital #RED ?, impulsado por Junior…

Geplaatst door Junior Report op Donderdag 23 mei 2019

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here