35 anys de passió per l’esport

INEFC Lleida porta 35 anys formant a professionals de l'esport de tot el món. (INEFC)

El centre d’INEFC Lleida està d’aniversari i ho celebra amb tots els alumnes que han passat per les seves aules

Per Mariona Coiduras

Fa 35 anys INEFC Lleida obria les seves portes, un annex del centre de Barcelona que pretenia educar amb la mateixa filosofia als professionals de l’esport.

L’inici del curs 1982-83 va endarrerir-se a causa dels efectes de les inundacions després de desbordar-se el riu Segre. No obstant això, tot va quedar com una anècdota i uns dies més tard començava l’activitat acadèmica amb la mateixa il·lusió que s’ha transmès fins avui.

35 anys intensos

Alfredo Joven, director del centre, defineix aquests últims 35 anys com molt intensos. “El centre va haver de treballar molt per aconseguir fer-se un lloc a nivell nacional però també internacionalment”.

Amb esforç, no només van aconseguir el seu objectiu sinó que a més van apropar l’esport a una ciutat com Lleida. “Hem evolucionat molt: ara tenim una oferta més gran amb màsters, dobles graus, doctorats, grups de recerca…”

I l’alumnat ha canviat? “Avui dia sembla que els joves no tenen tan clar que volen fer en un futur, potser sigui perquè ara tenen més opcions i costa decidir-se…”.

Així mateix, destaca que segueix havent-hi poca presència femenina i que un dels seus objectius és poder augmentar el nombre d’estudiants noies. Amb iniciatives com “Jo també puc fer-ho”, INEFC Lleida promociona els graus entre les joves de batxillerat.

Malgrat tot, Joven explica que la relació amb els alumnes segueix com sempre, tractant que no hi hagi distància amb el professorat.

La celebració d’una llarga trajectòria

Per a una data tan assenyalada, INEFC Lleida té preparada una celebració plena d’activitats pel dissabte que ve 19 de maig que asseguren que prometrà.

“Volem fer una jornada de trobada convidant a alumnes, ex alumnes, professors, exprofessors, personal…”, explica Joven.

Durant el matí, els visitants podran participar en activitats esportives: futbol, voleibol platja, entrada lliure a la piscina… També podran fer una visita guiada pel centre durant tot el dia.

A la tarda hi haurà una fira amb ‘photocall’ per portar-se un record a casa. Però segurament l’activitat que està creant més expectació és el Flashmob que l’equip prepara des de fa dies.

La jornada acabarà amb un sopar en la qual es presentarà Alumni INEFC Lleida: una associació d’alumnes d’últim curs i ex alumnes que permetrà als llicenciats d’INEFC Lleida estar en contacte per aconseguir subvencions, ocupació, formació continuada…

“Són 35 anys i creiem que som un peça important de l’engranatge de Lleida. Ens hem fet un lloc: la gent ja ens coneix i sap que pot comptar amb nosaltres”, explica Joven.

I és que el centre pot presumir d’haver format a alumnes que han arribat molt lluny. “Podem mirar enrere amb orgull i dir que hem fet una bona feina”.

Tu també vols formar part de INEFC? No et despistis: al juny se celebren les Proves d’Aptitud Personal per als interessats a estudiar allí l’any que ve. Podries estar a la festa del 40 aniversari!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

COMPARTIR
Article anteriorL’era dels robots
Article següentCompte: notícies falses!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here