Així s’estudia i treballa a Alemanya

Marta Bayon, una ‘azubi’, amb els seus amics i companys a Klütz. (Bridge4Mobility)

Una jove espanyola ens explica la seva experiència com a estudiant de Formació Professional Dual a Alemanya

Per Judith Vives

Fa un any i mig, la Marta Bayon va prendre una decisió que marcararia el seu futur professional: se’n va anar a Alemanya a fer una Formació Professional Dual especialitzada en el sector de l’hostaleria.

La seva destinació va ser Klütz, un petit municipi de 3.000 habitants al nord d’Alemanya, que Marta defineix com “un poble molt tranquil on mai passa res”.

Com molts altres nois i noies que volen estudiar i treballar al mateix temps, la Marta s’ha convertit en una ‘azubi’: una aprenent, però amb millors condicions i més ben valorats com a personal qualificat.

Amb la Formació Professional Dual, a Alemanya els estudiants entren a treballar en empreses del sector amb un contracte i un sou, la qual cosa els garanteix una important experiència laboral remunerada.

 

Formació i un nou idioma

Per poder realitzar la FP Dual, la Marta va contactar amb Bridge4Mobility per resoldre tots els tràmits burocràtics i preparar un tema molt important: l’idioma.

Com gairebé tots els estudiants que van a Alemanya, ella va començar de zero però en quatre mesos va aconseguir el títol B1, el nivell bàsic per defensar-se a Alemanya.

La jove va poder posar en pràctica el seu domini de l’alemany quan va emmalaltir i va haver d’anar al metge i explicar-li què li passava. Aquest ha estat un dels múltiples aprenentatges que ha fet la Marta durant el temps que porta a Alemanya.

Fer una FP Dual en aquest país no només et dona l’opció d’estudiar i treballar al mateix temps, sinó que també et permet aprendre un nou idioma i adquirir noves habilitats i capacitats per viatjar pel món.

A poc més d’un any de finalitzar la seva Ausbildung o formació, la Marta té molt clar que arribarà fins al final. “Mai he lamentat haver vingut aquí”, assegura tot i els moments difícils.

A Klütz ha fet amics i organitza tota mena d’activitats, com Grillparties al jardí de casa seva. La Marta s’allotja en un dúplex pel qual tan sols paga 250 euros al mes, un altre dels avantatges de cursar la FP Dual a Alemanya.

“L’edifici pertany al meu cap i ens cobra un preu just, un preu que podem pagar”, explica la Marta. De mitjana, un azubi com la Marta guanya 850 euros mensuals, més les propines habituals per als treballadors del sector de l’hostaleria.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here