Alemanya busca treballadors qualificats

A Alemanya busquen treballadors qualificats per a tots els sectors. (Pixabay)

Els joves que busquen la primera feina poden trobar en aquest país amb formació

Per Judith Vives

Alemanya és un dels països que més oportunitats laborals ofereixen avui en dia. Per això, no és d’estranyar que molts joves hagin decidit anar-hi per trobar la primera feina.

Aquest país europeu necessita molts professionals qualificats per a cobrir llocs en sectors tan diferents com l’hostaleria, la sanitat o la indústria.

El govern alemany ha aprovat una llei per facilitar la immigració laboral i atreure treballadors i professionals qualificats. L’objectiu de la nova normativa és que els tràmits siguin molt més senzills, perquè la incorporació a la feina sigui més ràpida i fàcil.

Una destinació amb oportunitats laborals

Segons un estudi recent, dos terços de les empreses mitjanes alemanyes volen reclutar més treballadors en els propers anys. La desocupació va caure al novembre a Alemanya al 4,8%, assolint els 807.000 llocs vacants.

Per aquest motiu, Alemanya és una bona opció per als joves que prefereixen començar a treballar i guanyar el seu propi sou.

Així i tot, el que busquen les empreses alemanyes són treballadors qualificats. Això vol dir que han de ser persones preparades per exercir un treball, amb una formació bàsica reconeguda amb un títol que els prepari per a treballar en el seu sector.

Si vols provar sort a Alemanya, una opció és formar-te en el teu país d’origen, per exemple amb un grau de Formació Professional (FP).

Però també hi ha l’oportunitat de preparar-te directament a Alemanya i començar a treballar-hi al mateix temps. És el que es coneix com a Formació professional dual.

Teoria i pràctica combinades

L’FP Dual combina les classes teòriques que et preparen per a exercir un treball amb les pràctiques remunerades en empreses del sector.

Aquest model prioritza la part pràctica, per obtenir experiència treballant amb empreses i professionals en casos reals. Alhora, l’FP dual et dóna la base teòrica que necessites per no començar de zero.

A Bridge4Mobility t’ajuden amb tot el procés per a fer una FP dual a Alemanya. T’assessoren, et garanteixen un nivell d’alemany perquè no arribis allà sense entendre res i t’orienten perquè trobis la formació i treball que més t’agrada.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here