‘Apps’ per a estudiar música

Les aplicacions mòbils poden ser molt útils per organitzar la teva música i gaudir-la al màxim. (Wei Leng Tay / Bloomberg)

Les aplicacions musicals poden ajudar-te a estudiar teus partitures i millorar les teves habilitats interpretatives

Per Judith Vives

Per estudiar música fa falta molta dedicació, preparació i constància. I encara més si estàs preparant un examen o audició. En aquests casos, la tecnologia pot ajudar-te.

Potser penses que les aplicacions per al mòbil o la tauleta només serveixen per escoltar i gaudir de la música, però la veritat és que hi ha moltes aplicacions que també poden ajudar-te amb la teva formació musical.

Hi apps de tota mena que t’ajudaran a practicar, llegir partitures, barrejar música, compondre o fins i tot afinar el teu instrument. A continuació et recomanem algunes que et resultaran molt útils.

Play Trinity Rock Pop

Aquesta és una app desenvolupada per Trinity College London per ajudar els estudiants a preparar els exàmens de música.

Play Trinity Rock Pop et permet treballar al teu ritme amb les cançons que estiguis practicant. Pots controlar la velocitat de reproducció, canviar la tonalitat, repetir un fragment en loop, veure la lletra de la cançó, controlar els volums dels instruments i molt més.

Tido App

Amb aquesta aplicació pots portar a sobre totes les teves partitures sense haver de carregar quilos de paper. I a més ajudes a protegir el medi ambient!

Tido App inclou un pas de pàgines automàtic, metrònom, anotacions i un play along que et permet tocar amb l’acompanyament d’alta qualitat.

Boss Tuner

L’aplicació Boss Tuner permet sintonitzar guitarres, baixos i altres instruments de corda, una cosa molt important per a futurs músics perquè una seqüència desafinada fa que sigui difícil analitzar la teva pròpia interpretació i progressar com a músic.

Aquesta app disposa d’un algoritme de sintonització molt precís i és ideal per obtenir un instrument afinat, a punt per a les actuacions més importants.

Garage Band i Walk Band

Aquestes aplicacions per IOS i Android et permeten convertir el teu mòbil o tauleta en un estudi de gravació portàtil. Podràs crear les teves pròpies gravacions multipista i començar a compondre les teves peces originals des de zero.

Rhythm Sight Reading Trainer

Rhythm Trainer és una aplicació que t’ajuda a millorar la lectura de les partitures, cosa que preocupa especialment als estudiants que tenen audicions i exàmens a vista. Aquesta app, disponible per a Android i IOS, t’ajuda a interioritzar les notes i a agafar confiança.

L’aplicació Rythm Trainer t’ajuda a llegir les partitures a primera vista. (Rhythm Trainer)

Ara ja saps que hi ha moltes aplicacions per millorar en els teus estudis musicals. I si vols avaluar el teu progrés tens el suport de Trinity College London.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here