Els avantatges d’estudiar anglès a l’estranger

Estudiar a l'estranger és una forma molt eficient de millorar el teu nivell d'anglès. (Daviles / Getty)

Per posar a prova el teu domini de l’idioma i millorar-lo, res millor que una experiència en un país angloparlant

Per Judith Vives

Necessites millorar el teu anglès? Una de les formes més efectives per aconseguir-ho és fer un curs a l’estranger.

No només faràs una immersió en l’idioma, sinó que també podràs adquirir altres habilitats comunicatives que et seran molt útils en el teu futur. Sense oblidar l’oportunitat de conèixer una nova cultura i gent amb costums diferents de les nostres.

Les xifres ho demostren: el 2018, més de 120.000 espanyols van anar a estudiar idiomes a l’estranger. La majoria són nois i noies joves com tu, conscients de la importància de l’anglès a l’hora de trobar una feina.

Comunicar-se en un altre idioma és un factor clau en la teva trajectòria professional i pot ajudar-te a destacar en el mercat laboral i aconseguir millors resultats professionals.

A més, viure lluny del teu país també t’ajudarà a relacionar-te amb altres persones i crear la teva pròpia xarxa de contactes. Serà una gran oportunitat per conèixer persones d’altres nacionalitats, cosa que et permetrà enriquir-te amb altres punts de vista, costums, opinions i formes de veure el món.

 

Consells per organitzar la teva experiència a l’estranger

No obstant això, una experiència d’aquest tipus no es pot fer de qualsevol manera. Hi ha una sèrie d’aspectes a tenir en compte abans de llançar-te a l’aventura, com l’elecció de la destinació i del centre on farem el curs.

L’Associació Espanyola de Promotors de Cursos a l’Estranger (Aseproce) ha publicat un decàleg de consells perquè la teva experiència sigui perfecta.

Entre aquests consells, ens adverteixen de no deixar-nos portar i triar bé la destinació. Irlanda, Gran Bretanya, Estats Units, i cada vegada més Canadà, són els llocs preferits pels espanyols per estudiar anglès.

Per triar què et convé més hauràs de pensar en el tipus d’anglès que vols aprendre (britànic o americà) i també valorar qüestions pràctiques com el clima o fins i tot els teus interessos i objectius de futur.

Un altre aspecte a tenir en compte és la durada del curs. Pots buscar intensius o campaments d’estiu i, si no t’importa invertir-hi més temps, pots trobar cursos que durin tot un any acadèmic, estudis universitaris o programes amb famílies.

Alguns països poden demanar-te visats i altres documents per poder-hi estudiar, un altre aspecte decisiu a l’hora de triar el teu destí. Informa’t bé de la documentació que necessitaràs i dels requisits que hauràs de complir.

Vés-te preparant per a una experiència que segur canviarà la teva vida i t’aportarà grans coneixements i avantatges.

I no t’oblidis d’aprofitar tot el que hagis après per obtenir un títol oficial. Així podràs acreditar el teu nivell d’anglès a qualsevol lloc! Consulta amb Trinity College London sobre els exàmens que pots fer.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here