Aventures al voltant del món

La novel·la “Els fills del capità Grant” compleix 150 anys (Altres fonts)

Es compleixen 150 anys de la publicació ‘Els fills del capità Grant’, una de les primeres novel·les de Jules Verne

Un viatge a la costa escocesa, un tauró martell i un missatge amagat dins una botella. Amb aquests tres elements, el cèlebre escriptor francès Jules Verne va crear la novel·la Els fills del capità Grant (1867), la publicació de la qual es compleixen 150 anys.

A mitjans del segle XIX, molts lectors es van enganxar a les aventures de Lord Edward Glenarvan i els seus fills. Després de trobar un misteriós missatge escrit pel capità Harry Grant, la nau del qual va desaparèixer fa dos anys, els protagonistes del llibre surten a la seva recerca.

Una novel·la per lliuraments

Una de les característiques d’aquesta obra és que va ser publicada per entregues durant dos anys a la revista Le magasin d’Éducation et de Récreation de Pierre-Jules Hetzel.

Els seus seguidors havien d’esperar al següent número per continuar amb les aventures dels personatges.

Igual que ara, quan hem d’esperar una setmana a que aparegui el nou capítol de la nostra sèrie favorita…

Imaginació al poder

Els fills del capità Grant no és la novel·la més coneguda de Jules Verne, però demostra una vegada més la imaginació desbordant que corria per les seves venes i plasmava al paper.

Fruit d’aquesta capacitat d’inventar va néixer Viatges extraordinaris, una sèrie de novel·les que recull alguns dels seus títols més famosos: Viatge al centre de la terra, Vint mil llegües de viatge submarí, La volta al món en 80 dies o De la terra a la lluna.

Aquestes novel·les van suposar el seu enlairament i consolidació com a autor.

De la borsa a la literatura

Quan era jove, Jules Verne va estudiar dret a París seguint els passos del seu pare. Fins i tot va arribar a treballar com a corredor de borsa. Però aviat va descobrir que el que realment li agradava era escriure.

Va publicar els seus primers contes i obres de teatre a la revista il·lustrada Musée des familles. Poc després va conèixer a l’editor Pierre-Jules Hetzel, amb qui va arribar a un acord després de l’èxit de Cinc setmanes en globus. Va ser l’inici de la prolífica carrera literària de Jules Verne, autor de més de 60 títols i considerat el pare de la ciència ficció moderna.

#sincopyright #julioverne #clasicosparatosalavida #aleer

A post shared by Al Pie De La Letra (@al_pie_de_la_letra) on

La seva influència es va estendre més enllà de la literatura i el cinema fins arribar a la ciència i la tecnologia. Verne ha inspirat a diverses generacions de científics, inventors i exploradors, a més de fascinar a milions de lectors que gairebé dos segles després segueixen gaudint de les seves històries.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

COMPARTIR
Article anteriorComplir promeses és important
Article següentEl costat fosc

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here