Els beneficis d’un any sabàtic a l’estranger

Imagina estar viatjant, aprenent idiomes i guanyant experiència durant un any a l'estranger. (Getty)

Un ‘gap year’ t’ajuda a aprendre idiomes mentre estudies, treballes o fas un voluntariat

Per Judith Vives

Amb el ritme de vida que portem, qui no ha somiat alguna vegada amb agafar-se un any sabàtic?

Imagina tot el que podries fer durant un any: viatjar a l’estranger, aprendre una llengua, fer un voluntariat i fins a trobar una nova feina.

¿Sona genial, veritat? Els beneficis de fer un any sabàtic cada vegada estan més demostrats: els experts ho recomanen i moltes empreses ho valoren positivament en el currículum.

Moltes famílies animen els seus fills a viure un temps fora abans de decidir com enfoquen els estudis i la seva carrera professional.

Un any de noves experiències

En alguns països és gairebé una obligació que els joves passin un gap year a l’estranger, per viure noves experiències, aprendre a espavilar-se per si sols i, de passada, millorar els idiomes.

Passar un any fora t’ajuda a adquirir una sèrie d’aptituds socials que et seran de gran ajuda per impulsar la teva carrera professional. Sens dubte és una experiència que les universitats i les empreses valoren.

Però no només això, ja que la persona que viu l’experiència de l’any sabàtic també aprèn a veure la vida des d’una altra perspectiva.

Cursos d’idiomes de llarga durada

Una opció perfecta per organitzar el teu any sabàtic és realitzar un curs de llarga durada ideal per estudiar idiomes.

Està demostrat que la millor manera d’aprendre a parlar una llengua i és conviure amb parlants nadius i veure obligat a utilitzar l’idioma en situacions i contextos reals.

A més, un curs d’idiomes a l’estranger pot servir de pont per seguir altres programes com pràctiques laborals, voluntariat i altres feines remunerades.

Dominar varis idiomes és una aposta de futur en la teva experiència laboral. (ESL Idiomas)

Treballar o fer un voluntariat

Durant un any sabàtic pots combinar l’aprenentatge i la pràctica d’un idioma amb programes de voluntariat o pràctiques.

T’imagines col·laborant amb una ONG a Sud-àfrica? Què et semblaria ampliar els teus coneixements de màrqueting en una empresa de Sant Francisco? O potser prefereixis guanyar alguns diners extra amb un treball a mitja jornada en països com Anglaterra, Canadà o Austràlia.

Totes aquestes situacions et donen l’oportunitat de involucrar-te amb un projecte local i amb gent del país. Així t’integres més fàcilment en la comunitat i l’aprenentatge de l’idioma és més intensiu, per no parlar de com d’enriquidora resulta l’experiència.

No esperis més. Si ja tens decidit que vas a prendre un any sabàtic, consulta amb ESL Idiomes les diferents opcions i destinacions a la teva disposició.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here