La carrera més important

S'apropa la Selectivitat i encara no saps què estudiar? Si ets amant de l'esport, pots cursar un grau universitari relacionat amb la teva passió. (Steven Lelham)

Els amants de l’esport poden triar el grau universitari que millor s’adapti a ells i dedicar la seva vida a l’esport

Per Mariona Coiduras

Educació Física és l’assignatura preferida de molts estudiants. Sortir de l’aula i fer classe a l’aire lliure, practicant els mateixos esports amb els que es passa l’estona al pati, la converteix en una de les matèries més populars.

Segurament, tots hem somiat alguna vegada en convertir-nos en estrelles de l’esport… encara que no tothom val per ser futbolista professional o participar als Jocs Olímpics. No obstant això, dedicar-se a l’activitat física i l’esport és més que possible.

Un grau universitari per fer el que més t’agrada 

El Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) forma a tots aquells joves apassionats per aquests dos àmbits. És una de les carreres que ofereix l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), amb centres a Barcelona i Lleida.

L’objectiu d’INEFC és clar: formar i especialitzar en Educació Física i esport als seus estudiants. Per aconseguir-ho, els ofereix la possibilitat de cursar aquest grau o combinar-lo amb uns altres, com el doble grau en Educació Primària i CAFE o el doble grau en CAFE i Fisioteràpia, que gaudeix de gran popularitat.

Conxita Durán, cap d’estudis d’INEFC Lleida, explica que aquests graus universitaris són molt vocacionals, i per això busquen amants de l’esport i l’activitat física.

“Estudiar aquest grau aporta als nostres alumnes una formació específica. No és el mateix practicar qualsevol activitat que conèixer tots els seus aspectes tècnics”, explica.

Es busquen noies

Duran explica que la gran majoria dels estudiants d’INEFC són nois, quelcom que preocupa a la institució. Per això s’estan impulsant campanyes i activitats per sensibilitzar a la societat i animar a les noies en l’àmbit esportiu.

“Una noia pot ser igual de bona que un noi en tots els àmbits. Hem de reivindicar el nostre paper. Costa però no cal renunciar a fer-ho”, afirma.

I és que durant molt temps, hi ha hagut esports associats als nois i a les noies, igual que ha existit la falsa creença que ells són millors en esport que elles. Aquesta percepció va canviant a poc a poc, tot i que encara queda molt per fer.

Dedica’t al que t’apassiona

Per a molts estudiants, ser professor d’Educació Física és l’opció més lògica després d’estudiar INEFC. No obstant això, el creixent interès per l’esport i la salut han creat noves oportunitats professionals.

Dirigir un gimnàs o un club esportiu. Treballar com a entrenador personal. Gestionar les activitats esportives d’un ajuntament o diputació. Ser tècnic esportiu de qualsevol modalitat o investigar sobre els beneficis de l’esport i l’activitat física són només algunes de les moltes sortides que té aquesta carrera.

“L’àmbit de l’activitat física i l’esport es troba en un dels seus moments més dolços. Cada vegada hi ha més gent conscient de la importància de cuidar-se i de tots els beneficis que aporten l’activitat física i l’esport”, conclou la cap d’estudis d’INEFC.

Amb més o menys popularitat, el que és clar és que aquesta és la carrera ideal per als amants de l’esport. I què hi ha millor que poder dedicar la teva vida al que t’apassiona?

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here