De Colòmbia a Europa per estudiar producció musical

Mateo Amaya s’ha format en producció musical. (Microfusa)

Mateo Amaya, alumne de Microfusa i la Solent University, ens parla de la seva experiència en el sector de la música

Per Judith Vives

Mateo Amaya ha recorregut un llarg camí per fer realitat el seu somni de treballar en el món de la música.

En Mateo va viatjar des de Colòmbia fins a Barcelona per tal de formar-se a Microfusa i actualment estudia a la Solent University (Regne Unit); està buscant el seu camí per fer carrera com a productor musical.

Des de petit, aquest jove colombià ha sabut que la música era el que més li agradava: “Sempre va ser un dels elements que més em calmava en qualsevol situació, una fita a la vida que sempre he tingut en compte des que tinc ús de raó”, explica.

Al començament, en Mateo va pensar que podria cantar o aprendre a tocar un instrument. Però, quan va veure que això no era el que li sortia més bé, va buscar alternatives.

 

Carrera en la producció musical

Per sort, en l’entorn familiar d’en Mateo hi ha molts músics. Per exemple, la seva cosina Sara Rodas, cantant del grup colombià Mr. Bleat. Gràcies a ella va entrar en el món professional de la música i va tenir accés a noves experiències en estudis de gravació.

“En aquell moment vaig entendre que el món de la música és molt més que artistes i vaig començar a interessar-me més pel món de l’enginyeria i la producció musical”, explica.

La producció musical és un concepte bastant nou a Colòmbia. Fins fa poc tot estava basat en la música com a art interpretatiu: hi havia escoles per aprendre a tocar un instrument o llegir una partitura, però res dedicat a la producció.

Per això va decidir que volia estudiar producció musical a Europa.

View this post on Instagram

Working with new artists in New projects.

A post shared by Mateo Amaya Producer (@mateoamayaprod) on

 

Formació a Barcelona

Així va ser com va arribar a Barcelona i a Microfusa, un centre on va aprendre “totes les particularitats del món de la producció i per a tots els estils”.

Segons Mateo, el professorat està “molt ben capacitat i té un nivell d’experiència i professionalitat increïbles“.

Després de dos anys a Microfusa, el jove colombià ha fet el salt al Regne Unit per estudiar a la Solent University gràcies a un conveni entre els dos centres. La universitat anglesa ofereix als alumnes els materials necessaris per crear un portafolis per al món professional.

Amb aquesta formació, Mateo Amaya s’ha fixat com a objectiu continuar creixent com a productor i enginyer de so.

Amb dos companys productors i artistes estan pensant en diverses idees de negoci que ja han presentat al professorat de Solent. “El pas següent serà presentar-les davant d’un tribunal de la universitat i tenir la possibilitat de rebre 10.000 lliures per a una primera inversió en l’empresa”.

Actualment, en Mateo està treballant com a productor d’un altre exalumne de Microfusa, Seb Heart. “Hem estat treballant en diversos senzills i els publicarem d’un en un els mesos vinents”. El primer senzill, que es diu Abundance, ja es pot trobar a totes les plataformes digitals.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here