Com aprendrem en el futur?

La realitat virtual va ser una de les novetats més comentades de l'any passat... Què ens portarà el MWC 2018?

La tecnologia canvia la manera com estudiem i ens permet aprendre de forma autònoma

Per Judith Vives

Nicholas Negroponte és un expert informàtic i fundador del MIT Media Lab, un laboratori d’idees i desenvolupament tecnològic associat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts, una de les universitats més prestigioses del món.

Fa uns anys, Negroponte va pronosticar que en el futur podríem aprendre idiomes, o qualsevol altra cosa, prenent una píndola. Pot semblar increïble, però la tecnologia està canviant i evolucionant tant que potser algun dia aquesta opció serà una realitat.

Per Negroponte, la tecnologia està transformant la manera com rebem i processem la informació, és a dir, els nostres processos d’aprenentatge. Així, a través de nanorobots i altres tecnologies podríem introduir el coneixement directament al nostre cap.

Noves tecnologies a classe

La veritat és que la forma com estudiem i aprenem ja ha canviat molt gràcies a la tecnologia. Avui dia ja no podem imaginar una aula sense tablets, ordinadors portàtils o pantalles interactives.

Més recentment, el desenvolupament de tecnologies com la realitat augmentada o la realitat virtual està transformant la forma d’educar en escoles, instituts i universitats. A les aules ja és possible visitar les piràmides d’Egipte o la lluna sense sortir de la classe.

Tota aquesta revolució fa que les noves generacions hagin nascut i crescut connectats a Internet, desenvolupant noves habilitats i capacitats. Són estudiants interactius i autodidactes.

Els millennials i la Generació Z són capaços d’aprendre sols buscant informació a YouTube, a ‘apps’ mòbils, en els MOOCs (cursos per internet massius i oberts) o en qualsevol espai en el qual es puguin connectar.

Aquesta forma d’interactuar amb la xarxa ha canviat la seva manera d’aprendre, ja que són capaços de trobar fonts diverses i informació de tot el que els interessa.

Ordenar el coneixement

Amb tot aquest coneixement a la teva disposició, calen mètodes per ordenar les idees, marcar criteris i sobretot per fixar objectius i metes.

Per exemple, a l’hora d’aprendre anglès, pots fer-ho de forma autodidacta a través de vídeos d’internet, apps que t’ajuden amb els verbs o la gramàtica, i fins i tot practicant en xats amb nadius anglesos.

Però si realment vols arribar a un nivell d’anglès suficient per aconseguir una feina, et caldrà demostrar els coneixements adequats.

Per a això comptes amb els exàmens oficials, que t’ajuden a fixar-te objectius i a acreditar el teu nivell d’anglès encara que ho hagis après de forma autònoma.

Si vols saber més sobre els exàmens oficials d’anglès, no dubtis a consultar amb Trinity College London, una de les entitats examinadores amb més prestigi del món.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here