Coneixes la sonologia?

La sonologia et prepara per dedicar-te a la producció musical i molt més (Pixabay (Pixabay)

Aquesta disciplina s’encarrega d’estudiar tot allò relacionat amb l’aplicació de la tecnologia a la música

Per Judith Vives

Probablement mai havies sentit aquesta paraula: sonologia. És normal, ja que es tracta d’un concepte molt recent que defineix un nou enfocament en els estudis del so i la música.

La sonologia és una especialitat dels estudis superiors de música que estudia “com s’aplica la tecnologia a la música i la creació sonora“, explica Eduard Gramunt, director i professor de Microfusa.

Es tracta d’una especialitat recent que estudia el so des de diferents disciplines, sobretot en el seu vessant de creació musical. Aquests estudis relacionen el coneixement dels instruments tradicionals i els mitjans electrònics amb la creació sonora.

La sonologia en la producció musical

El concepte sonologia va sorgir a Holanda fa ja alguns anys, arran dels estudis sobre la relació que hi ha entre música i tecnologia.

A poc a poc s’ha anat estenent fins a esdevenir el nom que defineix uns estudis musicals de grau superior. “Són els estudis de major grau que pots cursar per dedicar-te a la producció musical“, assenyala Gramunt.

Estudiar sonologia t’obre les portes a treballar com a productor musical, però també com a tècnic en estudis de gravació i en post-producció. A més, et prepara per crear peces musicals i o audiovisuals en què la tecnologia estigui present.

“Amb els estudis de sonologia pots crear música electrònica per a bandes sonores, però també per a anuncis i videojocs“, detalla el professor de Microfusa. Els coneixements en aquesta disciplina permeten treballar en la sonorització de concerts, esdeveniments de música electrònica o sessions de DJ i VJ.

Una titulació superior

En col·laboració amb Jam Session, Microfusa ofereix el títol superior de música amb especialitat en sonologia en l’àmbit de les noves tendències, rock i músiques urbanes. Es tracta d’un títol oficial i és equivalent a un títol de Grau Universitari.

Gramunt destaca que és “la millor formació per treballar en qualsevol àmbit del rock i les músiques urbanes” i que amb aquests estudis s’està reconeixent “el valor de les músiques actuals”.

Per estudiar sonologia necessites el títol de batxillerat i superar la prova específica d’accés als graus superiors artístics, consistent en una prova de música i una altra de tecnologia aplicada a la música.

Si vols dedicar la teva vida professional a la música electrònica i les músiques urbanes, consulta amb Microfusa tota la informació sobre la sonologia.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here