Els límits de la ment

L'autoestima ens ajuda a creure en nosaltres mateixos. (psicologia-online.com)

Alguns experts assenyalen que la ment és el veritable motor dels atletes

Per Elisabet Claus

Al món de l’esport existeixen variables psicològiques, mentals i certs trets de la personalitat que condicionen el rendiment esportiu.

Actualment, la psicologia de l’esport és bàsica en la preparació de qualsevol esportista. De la mateixa forma que s’entrenen els músculs per millorar la condició física, també és necessari entrenar la ment per millorar les qualitats al màxim.

Practicar exercici aporta molts beneficis i, per aprofitar-los, el més important és la regularitat.

El poder de la ment

La resistència física és fonamental fer un esforç durant el major temps possible. Es diu que es troba en la ment i que, per tant, els límits no existeixen, tan sol les barreres mentals.

D’aquesta forma, és el nostre cervell el que decideix fins a on podem arribar i el que pot evitar que nostre el cos s’afebleixi davant un desgast físic important.

La clau de la resistència física està en el cap, i així ho consideren molts experts en afirmar que la ment ha de ser tan forta o més que el cos.

La clau de la resistència física està al cap. (tdpost.net)

Per sort, la fortalesa mental es pot entrenar, i no solament en l’esport, sinó també en tots els altres àmbits de la nostra vida.

Es tracta d’afrontar els reptes amb compromís i esperit de superació, considerant un desafiament qualsevol obstacle que ens trobem pel camí. Hem de ser capaços de treure alguna cosa positiva en qualsevol situació, controlant tots els factors que depenguin d’un mateix.

Aquells que siguin capaços d’aconseguir aquesta fortalesa mental estaran més prop d’aconseguir els seus objectius i l’èxit. És important perseverar davant el fracàs, sobreposar-se i auto-superar-se.

La nostra actitud ens conduirà a perseverar o, per contra, a veure’ns superats per la por a fallar. La fortalesa mental sempre ha estat relacionada amb el compromís, el desafiament i el control.

El poder que té la ment supera qualsevol límit a les nostres vides. (pinterest.es)

Controlar la nostra vida

El poder de la ment supera qualsevol límit en les nostres vides. La claredat mental ens ajudarà a dirigir els nostres esforços cap a la meta que vulguem aconseguir.

Tota aquesta fortalesa mental que som capaces de desenvolupar i entrenar ens ajudarà en la nostra vida diària per afrontar tots els problemes o conflictes que se’ns presentin. Així, el fracàs, l’estrès, l’ansietat, l’error i l’equivocació seran alguns dels aspectes que quedaran enrere.

L’afany de superació, l’esforç, la confiança en un mateix són alguns dels aspectes fonamentals a l’hora d’aconseguir aquesta fortalesa mental, valors que la Fundació Rafa Nadal treballa per transmetre a través dels seus programes d’esport i educació.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here