Esport davant del sedentarisme

L'activitat física és fonamental per tenir una vida saludable. (Republica.com)

La Fundació Rafa Nadal promou la vida sana i activa dels adolescents a través de l’esport

Per Elisabet Claus

L’activitat física és bàsica per tenir una vida saludable i prevenir algunes malalties. Practicar esport és important en totes les edats i aporta molts beneficis, com millorar la condició física, les relacions socials i el desenvolupament personal.

Segons un estudi de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), més del 80% dels adolescents no realitza cap tipus d’activitat física. Per això el sedentarisme s’ha convertit en un greu problema de salut pública.

La manca d’exercici entre els adolescents suposa un problema per al seu present, però també per al seu futur. Els experts recomanen que els nens i adolescents entre 5 i 18 anys necessiten una hora d’activitat física al dia com a mínim.

El sedentarisme pot ser un factor de risc directament relacionat amb algunes malalties com l’obesitat i la diabetis. Per evitar-ho, hi ha diferents formes de promoure l’activitat física entre els adolescents.

Des de 2009, la Fundació Rafa Nadal impulsa projectes d’educació i esport per a nens i joves amb l’objectiu de promoure una vida sana i activa, alhora que es reforça el seu creixement personal i social.

El sedentarisme pot ser un factor de risc directament relacionat amb algunes malalties. (Hacerfamilia.com)

Promoure hàbits saludables

 

Per a la Fundació Rafa Nadal és fonamental introduir els més joves en el món de l’esport per adquirir hàbits saludables. És important incentivar els adolescents trobant la motivació necessària perquè practiquin alguna activitat.

Qualsevol exercici físic contribuirà al desenvolupament personal, la integració social i l’aprenentatge de valors relacionats amb l’esport. La motivació és una de les claus per evitar que els adolescents caiguin en la inactivitat.

Com més varietat tinguin a l’hora de triar, més beneficiós serà per a ells. D’altra banda, la llibertat d’elecció també és molt important: d’aquesta manera posaran tot el seu esforç de forma voluntària en l’esport que hagin decidit practicar.

Els hàbits saludables també han inculcar des de la família, no només des de l’àmbit escolar. Segons un estudi realitzat pel Grup d’Activitat Física i Esport en l’Espai i Temps de Lleure (AFYDO) de la Universitat de la Rioja, la probabilitat que els adolescents siguin sedentaris és quatre vegades més gran si els pares són inactius.

En aquest sentit, les activitats esportives en família són indispensables per combatre el sedentarisme entre els adolescents, per donar exemple i destacar la importància de l’esport per mantenir-se sa.

Els nens i adolescents entre 5 i 18 anys necessiten una hora d’activitat física al dia com a mínim. (Diabetes&Dietas)

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here