La gran cita pels amants dels videojocs

L'Escola Joso participarà al Barcelona Games World. (Escola Joso)

A la Barcelona Games World es reuneixen les grans companyies, els estudis independents i els creadors del futur

Per Judith Vives

S’acosta la Barcelona Games World, una trobada indispensable per a tots els amants dels videojocs, on pots descobrir les últimes novetats i provar els videojocs més al·lucinants.

En aquesta fira, que se celebrarà del 29 de novembre al 2 de desembre, es donaran cita els grans noms del sector, des de les grans desenvolupadores i distribuïdores com Nintendo o Sony, fins als estudis independents més petits.

Per als joves creadors, és una oportunitat única per donar a conèixer els seus projectes i trobar l’oportunitat de desenvolupar-los o per trobar feina en una empresa de videojocs.

Videojocs: un sector en auge

La celebració de la Barcelona Games World és la demostració que el negoci del videojoc és molt potent a Catalunya.

El 40% de les empreses d’aquest sector a Espanya es troben a Catalunya i algunes de les grans companyies internacionals, com Ubisoft o Riot Games, tenen seu a Barcelona.

“La part creativa dels videojocs està centrada a Catalunya”, explica Santi Casas, professor de Concept Art de l’Escola Joso.

Casas destaca la importància del fet que grans empreses de videojocs com Novarama, Digital Legends, King o Social Point estiguin presents a Barcelona. Això implica que hi hagi demanda de professionals per treballar en el desenvolupament d’apps i videojocs.

Segons Casas, això ha permès començar a retenir el talent dels joves que abans havien de marxar a altres països com Canadà, Anglaterra o els Estats Units.

D’una banda hi ha les grans empreses, que busquen a professionals molt especialitzats, però també els estudis més petits que necessiten a gent molt versàtil, capaç de tocar diferents camps en el desenvolupament de videojocs.

A l’Escola Joso ofereixen un curs de Concept Art per especialitzar-te com a artista conceptual. El concept art és una de les parts més creatives del desenvolupament de videojocs, per això comptar amb coneixements de dibuix, il·lustració i disseny gràfic pot resultar-te molt útil.

El concept artist és l’encarregat de dissenyar els personatges, objectes i entorns dels videojocs. Del seu treball depèn que els jocs i els seus protagonistes siguin els més populars.

Stand de l’Escola Joso als BCN Games World (Escola Joso)

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here