La hostaleria, una gran oportunitat laboral

El sector de la hostaleria busca professionals qualificats (Xavier Cervera)

La Formació Professional Dual a Alemanya obre les portes a treballar en un sector amb molta demanda a nivell internacional

Per Judith Vives

La Formació Professional és una sortida perfecta per als joves que volen aprendre una professió i començar a treballar, però en ocasions ofereix una experiència laboral limitada en acabar els estudis. L’FP Dual posa la solució a aquest problema.

Alemanya és avui el país europeu de referència en FP Dual. El seu model educatiu prioritza les pràctiques en empreses i enriqueix els currículums dels estudiants.

Amb aquest model de formació dual, els joves aprenen a classe els conceptes més teòrics al mateix temps que els posen en pràctica treballant en empreses del sector.

Els estudiants que cursen l’FP a Alemanya realitzen una formació de tres anys. Durant aquest temps, un 65% de la formació es dedica a les pràctiques en empreses i el 35% restant a les classes teòriques a l’escola.

D’aquesta manera, al final dels tres anys els joves compten amb dos anys d’experiència laboral que consta en el currículum i que sens dubte ajuda a obrir moltes portes professionals.

L’hostaleria, una gran oportunitat laboral

Només a Alemanya, les empreses sumen prop de 40.000 places per a aprenents que no estan cobertes, i una gran part d’aquests llocs de treball es troben en el sector de l’hostaleria.

A Alemanya i la resta d’Europa, les empreses d’hostaleria busquen i valoren aquells treballadors qualificats que puguin acreditar experiència en el sector. Amb l’FP Dual, els estudiants es formen a l’escola i alhora posen en pràctica els seus coneixements.

Bridge4Mobility compta amb tres programes específics d’hostaleria de FP Dual a Alemanya, per formar-se com a cuiner professional i com a expert en gastronomia i en hostaleria.

Amb aquesta titulació, els joves poden iniciar una carrera professional com a experts en el sector hoteler, en gastronomia en hotels i restaurants i com a cuiners professionals.

Formació continuada per seguir especialitzant-te

Els graduats d’FP Dual poden iniciar la seva carrera laboral i seguir formant-se per ampliar els seus coneixements i especialitzar-se en àmbits amb gran futur professional.

En la majoria de casos, el salari mitjà durant els primers anys se situa entre els 1.600 i 2.500 euros per a un expert en gastronomia i entre 1.800 i 2.800 euros en el cas dels experts en hostaleria.

Per la seva banda, els cuiners professionals a Alemanya compten amb un salari inicial d’entre 2.100 € i 2.900 € bruts al mes, que pot arribar a ser d’entre 3.500 € i 6.500 € bruts en la direcció de cuina.

Els salaris són sens dubte una raó de pes per a formar-se en l’FP dual en el sector de l’hostaleria a Alemanya. Però hi ha un altre motiu i és que, a més de formar-se i treballar, també és una oportunitat d’aprendre l’idioma alemany.

Abans de marxar, els joves es preparen amb un curs de quatre mesos per aconseguir el nivell B1 i durant l’estada al país aconseguiran millorar i perfeccionar el seu nivell d’alemany.

Bridge4Mobility està a punt d’obrir una nova convocatòria per a la FP dual a Alemanya. Informa’t ja!

Informa’t de tot a Junior Report |Castellano | Catalán | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here