L’FP dual, un antídot per a l’abandonament escolar

La FP dual és una alternativa per als joves que no volen seguir amb els estudis tradicionals. (Arxiu)

La formació dual combina les classes amb l’experiència laboral de manera que els estudiants posen en pràctica les seves habilitats mentre es formen

Per Judith Vives

No tots els joves arriben a acabar els estudis. Sovint hi ha nois i noies que, en no veure satisfetes les seves expectatives a l’escola o l’institut, acaben per penjar els llibres de forma prematura.

Les raons poden ser múltiples. Pot ser que no se’ls doni bé estudiar segons les exigències del model educatiu, o que la formació a la qual tenen accés no encaixi amb els seus interessos professionals. Potser han tingut males experiències amb els estudis.

De vegades els joves deixen els estudis perquè volen trobar una feina i entrar ràpidament en el món laboral. Però les feines per a gent sense formació sempre són més precàries i mal pagades.

L’abandonament prematur escolar és un problema que preocupa tant a la comunitat educativa amb el món empresarial. Un de cada tres treballadors a Espanya són persones que han abandonat prematurament els estudis.

La realitat, però, és que les persones sense formació ho tenen molt més complicat per trobar feina i llaurar-se un futur, especialment els joves.

Un antídot a aquest fenomen passa per la formació professional dual. En aquest model formatiu, els joves combinen l’aprenentatge teòric d’una professió amb la pràctica en empreses del sector.

Aquest model està especialment indicat per als joves que no volen seguir estudiant i busquen una ràpida inserció en el món laboral. Amb la Formació Professional dual, aquests joves es preparen per a un treball amb la formació necessària i les garanties de comptar amb una acreditació oficial.

En aquest sistema, la formació combina un 33% de formació teòrica amb un 66% de pràctiques laborals, de manera que és una alternativa perfecta per als joves que prefereixen aprendre una feina mentre ja ho estan fent.

A Bridge4Mobility ofereixen programes de Formació dual a Alemanya en què et pots formar com a treballador de la indústria del metall. Pots formar-te com a treballador especialitzat i convertir-te en fresador o torner, ocupacions amb gran demanda de professionals qualificats.

Alemanya compta amb un model de Formació Dual molt consolidat, pel que pot ser una opció interessant per a aquells nois i noies que no volen seguir amb uns estudis tradicionals i volen començar ja la seva carrera professional amb garanties de futur.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here