L’home va arribar a la Lluna: realitat o ‘fake news’?

Les restes del mòdul espacial descansen sobre la superfície lunar envoltades de les petjades dels astronautes de l’Apolo 17. (NASA Goddard Space Flight Center)

Hi ha moltes teories que asseguren que l’expedició de 1969 va ser un muntatge

 

Ja fa gairebé 50 anys d’aquella primera petjada de Neil Armstrong sobre la Lluna. Part de l’equip de l’expedició de 1969 es va deixar a la superfície lunar i ha sigut fotografiat per missions espacials posteriors.

Aquestes imatges, juntament amb les roques lunars que les naus espacials Apollo van portar a la Terra, són una prova irrefutable d’aquest petit pas per a l’home però gran salt per a la humanitat.

No obstant, un grup de persones ha aconseguit posar en dubte aquesta fita tan important…

 

Notícies falses abans d’internet

Les teories de la conspiració sobre l’allunatge van començar immediatament després de les missions Apollo amb el llibre We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle [No vam anar mai a la Lluna: l’estafa americana de 30.000 milions de dòlars] publicat el 1976.

Des d’aleshores han aparegut molts llibres i documentals amb explicacions alternatives (i falses) per negar l’evidència. Una de les més conegudes és la de Bart Sibrel, un taxista de Nashville que va acusar l’astronauta Buzz Aldrin de mentider i que va acabar rebent un cop de puny per les acusacions.

La NASA i la comunitat científica han respost amb proves científiques. N’és un bon exemple el programa especial dels caçadors de mites MythBusters, en què es desmenteixen un per un els arguments utilitzats pels conspiracionistes.

 

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here